Ä-N-T-L-I-G-E-N är kontinentala midweek-turneringarna tillbaka i Sydamerika.
Efterlängtat minst sagt och boy do we have some bets!

Inatt är det Bolivia vs Ecuador, Bolivar vs Barcelona SC.
Bolivar är lite av ett favoritlag att tippa på, främst när de spelar på hemmaplan. Japp, ni gissade rätt. Dags att gå på höghöjdsfaktorn och är det någon klubb där det spelar in som mest så är det just Bolivar som spelar på Estadio Hernando Siles på 3577 (!!!) meters höjd.

På hemmaplan viftar Bolivar bort dem flesta lagen i kontinentens mittenskikt. Förlusterna, som faktiskt är få, kommer oftast mot lag som tillhör turneringens förhandsfavoriter, med några undantag.

Jag tycker personligen att Bolivar sett bättre ut än vad de gjort på många år. Under grupplottningen trodde nog de flesta att de skulle sluta tvärsist. De har trots allt regerande brasilianska mästarna Palmeiras, paraguayanska ligatvåan Cerro Porteño och Ecuadors tvåa Barcelona SC. Alltså 3 lag från ligor som brukar göra bra ifrån sig i denna turnering.

Hur det går?
Bolivar leder gruppen just nu!
De har 6 inspelade poäng efter 3 omgångar och +5 i målskillnad, 4 bättre än tvåan Palmeiras, efter seger hemma mot Palmeiras (wow!) och seger borta (!) mot Cerro Porteño med otroliga 4-0!

Laget förlitar sig mycket på stabile målskytten Ronnie Fernandez från Chile som gjort 9 mål på 9 starter i ligan och 1 mål på 2 i Copa Libetadores.

Överskattat Barcelona SC

Barcelona SC spelar i ecuatorianska Liga Pro.
Liga Pro har på senare år blivit riktigt stark och lagen har levererat kanske tredjebäst i kontinenten efter brasilianska Serie A och argentinska Liga Profesional. Framstående lag är LDU Quito, nämnda Barcelona SC och suveräna Independiente del Valle.
Precis som alltid är det också bl.a. dessa tre lag som kommer att göra upp om titeln i Liga Pro.

Barcelona ligger just nu på en andraplats i ligan.
De kommer antagligen inte att kunna komma ikapp Independiente del Valle innan serien vänder (fase 2), men det förtjänar de inte heller. Barcelona har visserligen börjat se bättre ut senaste tiden, men har överlag gjort en halvdan säsong hittills. Spelet klickar inte riktigt och då räcker man inte till när det verkligen gäller.

I Copa Libertadores har man bara lyckats slå Bolivar, dock på hemmaplan. Övriga matcher har man förlorat (1-2 borta mot Cerro Porteño, 0-2 hemma mot Palmeiras).

Jag tror att det blir ombytta roller här där Barcelona kommer att få stora svårigheter med höjden.
Visst spelar många lag i Ecuador på hög höjd, men det är inte riktigt på samma höjd som ikväll. Barcelona är dessutom ett av få lag som spelar på neutral höjd i ligan och således inte lika kapabla i en sådan här match som exempelvis Independiente del Valle är.

Bolivar -1 Asian Handicap spelas till 1.87 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip