Inför det tuffa bortamötet mot Bologna på Stadio Renato Dall'Ara är Atalanta totalt formlösa. Det har bara blivit en poäng på de fyra senaste omgångar. Vilket har gjort att de har sjunkit ner till en sjunde plats i tabellen. Bologna är ett stabilt mittenlag, som har haft ett par poängtapp på resande fot. Dock är de urstarka på hemmamark. Sannolikheten är stor att Bologna får med sig ett bra resultat.

Efter att ha gjort en lysande start på säsongen har tränaren Thiago Motta och hans Bologna tappat farten något under tiden. Däremot hittade de rätt innan VM i Qatar med tre segrar på fyra omgångar - däremellan en förlust mot stormakten Inter. Efter omstarten väntade en tuff tillställning mot AS Roma på Stadio Olimpico som resulterade i en 0 - 1 förlust. På hemmamark är statistiken fin med bara ett nederlag på åtta hemmamatcher.

Ett tag var Atalanta uppe i toppen och utmanade tabellettan Napoli. Efter att ha vunnit sex av åtta ligamatcher drabbades laget av en oväntad formsvacka. Därefter har det blivit en seger på de sex senaste omgångar. Tränaren Gian Piero Gasperini försöker trolla och byta formationer - men inget tycks hjälpa. Även sist var de riktigt illa ute, men vände ett 0 - 2 underläge till slutsiffrorna 2 - 2, efter ett sent kvitteringsmål av Mario Pasalic på stopptid.

Bologna har fortsatt Lorenzo De Silvestri, Joshua Zirkzee, Musa Barrow och Kevin Bonifazi på skadelistan. Även Atalanta har avbräck på stjärnanfallaren Duvan Zapata och förstemålvakten Juan Musso. Då Bologna gör en så pass bra säsong överlag är de mer än kapabla till att fajtas om poäng. I synnerhet då hemmafacit är fantastiskt.

Därmed blir det ett spel på att Atalanta inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak hemmaseger.

Speltips Bologna - Atalanta:
1X - odds 1.81 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Stefan Posch, Adama Soumaoro, Jhon Lucumi, Charalambos Lykogiannis, Gary Medel, Nicolas Dominguez, Riccardo Orsolini, Lewis Ferguson, Michel Aebischer & Nicola Sansone.

Preliminär startelva - Atalanta:
Marco Sportiello, Rafael Toloi, Jose Luis Palomino, Giorgio Scalvini, Hans Hateboer, Matteo Ruggeri, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Mario Pasalic, Ademola Lookman & Rasmus Højlund.
---

This is the stats tab
This is the post tip