Fredagsmatchen i den italienska Serie A hämtas från Stadio Renato Dall'Ara där Bologna tar emot Benevento. Båda lagen har 23 poäng efter 21 omgångar men det är Bologna som är det formstarkare laget. Bologna har en stark seger i ryggen medan Benevento fortsätter att läcka in mål och har svårt att hitta balansen i försvarsspelet. Till denna match har Benevento dessutom två stora avbräck. Därmed är Bologna givna favoriter till seger och jag finner en stor sannolikhet i att de tar en ny trepoängare.

Bologna är ett stabilt hemmalag i Italien, där de plockar de flesta av sina poäng. Denna säsong har de också visat sig vara helt okej på bortaplan också, där de senast vann stort över Parma med 3 - 0. Även om Parma ligger nästsist i tabellen var det starkt från Bologna att hålla nollan samt att Musa Barrow på topp nätade två gånger. På hemmaplan har Bologna nätat i sju raka matcher. Det är bara mot Napoli som de har misslyckats göra mål på hemmaplan - på totalt 12 matcher, inklusive cupen.

Benevento kommer till matchen från ett oavgjort resultat (1 - 1) hemma mot Sampdoria. Det borde ha blivit fler insläppta mål för Beneventos del i denna match också. Innan dess hade Benevento några större förluster, som mot Inter med 0 - 4, Crotone med 1 - 4 och Atalanta med samma siffror. Mittfältaren Artur Ionita och anfallaren Riccardo Improta drog på sig gula kort senast, där båda har fem gula kort och är nu avstängda. Båda spelarna har spelat nästan samtliga ligamatcher för Benevento.

Då Benevento har släppt in två mål per match på bortaplan, i snitt, räknar jag med att de släpper in mål även mot Bologna. Att Bologna dessutom har en stark prestation bakom sig gör att jag tror på dem och att de klarar av att slå Benevento.

Speltips Bologna - Benevento:
1 - odds 1.92 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Takehiro Tomiyasu, Adama Soumaoro, Larangeira Danilo, Mitchell Dijks, Nicolás Domínguez, Jerdy Schouten, Nicola Sansone, Roberto Soriano, Andreas Skov Olsen & Musa Barrow.

Bekräftad startelva - Benevento:
Lorenzo Montipò, Fabio Depaoli, Kamil Glik, Alessandro Tuia, Federico Barba, Perparim Hetemaj, Pasquale Schiattarella, Nicolas Viola, Iago Falque, Gianluca Caprari & Gianluca Lapadula.
---

This is the stats tab
This is the post tip