Kan Bologna fortsätta sin fina svit och ge sig själva chansen till Europaspel?

Senaste möten
Genoa - Bologna 0-0

Bologna - Genoa 1-1
Genoa - Bologna 1-0

Serie A
7. Bologna 23 9 6 8 37:36 33
18. Genoa 23 4 7 12 24:43 19

Bologna hemma
11 4 4 3 17:16 16

Formen
F, O, V, V, V

Senaste match
Roma - Bologna 2-3

Genoa borta
12 0 6 6 12:28 6

Formen
F, F, O, O, V

Senaste match
Genoa - Cagliari 1-0

Tre raka segrar står Bologna på inför lördagskvällens kamp mot Genoa. 3-1 borta mot SPAL, 2-1 hemma mot Brescia och 3-2 borta mot Roma senast. En fin svit och särskilt bortasegern mot Roma är det bara lyfta på hatten. Den matchen var en svängig historia men ack så starkt oavsett av Bologna, som nu rusar i tabellen. Inför kvällens match står Bologna på en sjundeplats i Serie A med blott en pinne upp till Hellas Verona på Europaplats. Samtidigt kämpar Genoa i botten. Klubben ligger under strecket och har den klassiska kniven mot strupen.
Tre poäng upp till säker mark som hade kunnat vara värre om man inte vunnit mot Cagliari hemma senast. Men Genoa är inget lag jag "litar på" ska gå och vinna flera matcher i följd. Särskilt på bortagräs där man rankas allra sämst i ligan. Faktum är att Genoa inte vunnit en enda av sina tolv bortamatcher. En poäng är dessutom inte så särskilt givande utan det är trepoängare som gäller främst, även om det är 15 matcher kvar att spela. 0-0 sist lagen möttes och 1-1 i motsvarande möte förra säsongen. Har ger jag dock Bologna en god möjlighet att vinna utifrån form, hemmaplansfördel och klass på motståndet. Genoa är en strulig klubb som gillar att göra många och snabba affärer, då blir kontinuiteten givetvis lidande.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Bologna (4-2-3-1) Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Denswil - Poli, Schouten - Orsolini, Svanberg, Barrow - Palacio

Saknar: Dijks, Krejci, Medel, Sansone, Santander, Soriano
Osäkra: -

Genoa (3-5-2) Perin - Biraschi, Soumaoro, Masiello - Ankersen, Behrami, Radovanovic, Sturaro, Criscito - Pinamonti, Sanabria

Saknar: Lerager, Ghiglione, Zapata
Osäkra: Romero

SPELTIPS
Jag spelar rak etta till 1.83 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip