Bologna:

Avslutade vad som annars varit en strålande första säsongshalva 2023/24 med en rejäl knäpp på näsan när man föll med 0-3 borta mot Udinese. Förlusten var Bolognas blott tredje under säsongen och Thiago Mottas imponerande lag återfinns alltjämt i toppstriden i Serie A, där man är femma med 31 inspelade poäng på 18 matcher.

Jag har varit väldigt imponerad av det jag sett av Bologna. Thiago Motta har gjort ett stort jobb och fått ihop ett slagkraftigt, om än inte nödvändigtvis särskilt namnkunnigt, lag som med en tydlig identitet överträffat både förväntningar och förhoppningar under hösten. Bologna har varit väldigt starka hemma på Renato Dall’Aria, där man bara förlorat en match i Serie A (7-1-1) och där man precis före jul besegrade både Atalanta och Roma. Hemma har man även slagit Lazio och kryssat mot Napoli.

Bologna stod inte riktigt att känna igen mot Udinese, där man inte alls var lika konkreta i sitt bollinnehav och ovanligt öppna för omställningar. Det lär Motta försökt rätta till inför den här matchen. Motta får klara sig utan avstängde Lewis Ferguson här. Jesper Karlsson och Adama Soumaoro är på skadelistan.

Genoa:

Rundade av 2023 med en meriterande pinne hemma mot serieledande Inter, 1-1, vilket gör att Alberto Gilardinos gäng positionerar sig på tolfte plats i Serie A med resultatraden 5-5-8. Genoa har med sina 20 pinnar 11 färre inspelade poäng än fredagsaftonens motståndare och brukar inte trivas riktigt lika bra på resande fot, där man har resultatraden 2-1-6 så här långt. Senaste bortamatchen vann man dock, mot Sassuolo, men dessförinnan har laget från Ligurien rest hem lottlösa från besök till Monza, Lazio, Frosinone, Cagliari och Atalanta.

Det ryktas friskt kring Genoas rumänske mittback Radu Dragusin, som intresserar både Napoli och Tottenham. I skrivande stund ser 21-åringen ut att vara kvar i Genoa åtminstone ett tag till, och att mittbacken kommer till spel mot Bologna.
Mateo Retegui är tillbaka i full träning och kan återvända till startelvan här. I övrigt har Gilardino inga spelare borta.

Studsar Bologna tillbaka från besvikelsen senast?

Jag håller Bologna som det klart bättre laget. Jag har varit imponerad av vad Thiago Motta uträttat i universitetsstaden och tror han gjort läxan från Udinesebesvikelsen senast. Genoa är ett fullt dugligt lag, vilket man också visade mot Inter senast, men är inte riktigt lika vassa på bortaplan. Jag tror Bologna har goda möjligheter att inkassera en ny seger här och tycker raka ettan till 2,10 hos Expekt är bra värde.
This is the stats tab
This is the post tip