Formtoppade Bologna går för Champions League-plats och möter ett motstånd man bör ha goda chanser mot. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Bologna - Verona 2-0 (italienska cupen)

Verona - Bologna 0-0
Bologna - Verona 2-1

Serie A
5. Bologna 25 12 9 4 37:23 14 45
18. Hellas Verona 25 4 8 13 23:34 -11 20

Bologna hemma
13 10 2 1 24:7 17 32

Formen
O, V, V; V; V

Senaste match
Lazio - Bologna 1-2

Saknar: Soumaoro

Hellas borta
13 13 9 9:18 -9 6

Formen
F, O, F, O, O

Senaste match
Verona - Juventus 2-2

Saknar: Cruz

Bologna fortsätter vinna?

Mister Motta går mot kultstatus som tränare för Bologna. Det är en oerhört positiv känsla i hela klubben och det drivs av att laget gör det fenomenalt bra den här säsongen. Efter fyra raka segrar så ligger laget just nu precis bakom direktplats till Champions League och ser ut att kunna bli säsongens kanske största överraskning i Serie A. Truppen är bra, men inte byggd på något annat sätt än att det är ett väldigt komplett lag, utifrån hur Motta formerar taktiken. Anfallarna Orsolini och Zirkzee har gjort nio mål vardera men målen är annars väl utspridda på många spelare. Bologna kommer senast från en fin skalp borta mot Lazio där man vann med 2-1 efter att Zirkzee stack upp och smällde in bollen i den 78:e minuten.
Ett närmast skadefritt Bologna som är Serie A:s bästa hemmalag med tio segrar på 13 matcher och har bland annat fällt drakar som Lazio, Roma och Atalanta på vägen.
Bologna spelar med en självklarhet som jag tror blir tuff för Hellas Verona att stå emot.

Gästerna löste 2-2 hemma mot Juventus nu senast och kommer därför hit i ganska gott mod. Det ska dock sägas att Juve är inne i en dålig fas och pendlat i prestationer under den här säsongen. Annars är jag inte särskilt imponerad av Hellas den här säsongen. På bortaplan har Hellas generellt haft det väldigt tufft. 13 raka matcher utan seger varav endast tre kryss. Hellas är ganska svaga överlag och bortaspelet är verkligen inget att skryta över så jag ser Bologna som rättmätig favorit. Med sin tyngd och övertygelse inför ett kokande Stadio Renato Dall'Ara så lutar det mesta åt hemmaseger.

SPELTIPS
Jag spelar Bologna asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 2.00 hos Betina (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip