Senaste möten


Serie A
1. Inter 27 2 3 3 1 69:13 56 72
4. Bologna 27 14 9 4 41:24 17 51

Bologna hemma
14 11 2 1 26:7 19 35

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Atalanta - Bologna 1-2

Inter borta
13 11 2 0 33:6 27 35

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Inter - Genoa 2-1

Skador och avstängningar

Bologna: Soumaoro, Karlsson

Inter: Cuadrado, Sensi

Båda lagen nöjda med kryss?

21 raka matcher i Serie A utan förlust. Inter är uppenbarligen Serie A:s bästa lag sett till form och tabellen. Att de kommer vinna Serie A är lika glasklart som att Napoli till slut gjorde det i fjol. Försprånget är för stort (15 poäng före tvåan Juve) och höjden i laget är alldeles för hög för att jag ska kunna se en genomklappning när det nu återstår elva omgångar.
Inter kommer senast från en lite ansträngd 2-1-seger mot Genoa. Innan dess 4-0 både mot Atalanta hemma och Lecce borta samt 1-0 hemma mot Atletico Madrid i Champions League. Det är förstås en faktor att ta hänsyn till här. För dubbelmötet ska avgöras nästa vecka (onsdag) och ligasegern är mer eller mindre i hamn.
Hur gör Simone Inzaghi när han formerar sin startelva denna lördagskväll? Roterar han för mycket är risken överhängande att Bologna står där som segrare. Samtidigt är det som sagt inte hela världen heller om Inter skulle torska efter 21 raka utan...

Bologna är nämligen otroligt bra på hemmaplan. Det enda lag som slår dem är just Inter med 27 poäng på 14 hemmamatcher vs Bolognas 35 poäng. Hemmalaget har bara torskat en match på Stadio Renato Dall'Ara den här säsongen och dagsformen är otroligt god. 2-1 borta mot Atalanta senast var lagets sjätte raka seger och Bologna är sensationellt nog på Champions League-plats i tabellen. Laget ligger fyra med fyra poängs försprång till Roma och fem till Atalanta som är de som närmast hotar bakifrån. Allt på spel alltså så räkna med ett Bologna som är ännu mer motiverat än Inter. Samtidigt är det mer press på Bologna och Inter är oslagbara just nu.

SPELTIPS
Med tanke på förutsättningarna där två lag är i kanonform, det ena laget jagar CL-plats och det andra har mer fokus på nästa veckas retur mot Atl Madrid så tror jag att vi får se en match där båda lagen är rätt nöjda med en poäng från start - och inte kommer vilja bjuda på något i onödan.

Mitt spel blir under 2.5 mål till 1.75 hos Betinia (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip