Juventus slåss just nu med Lazio om ligatiteln.

Senaste möten
Juve - Bologna 2-1

Bologna - Juve 0-1
Bologna - Juve 0-2 (Coppa Italia)
Juve - Bologna 2-0

Serie A
1. Juventus 26 20 3 3 50:24 63
10. Bologna 26 9 7 10 38:42 34

Bologna hemma
13 4 5 4 18:20 17

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
Lazio - Bologna 2-0

Juve borta
13 8 2 3 19:14 26

Formen
V, F, V, O, O

Senaste match
Napoli - Juve 0-0 (Coppa Italia, torsk på straffar)

Den gamla damen har faktiskt fått ett försprång inför den här matchen. Resultatmässigt har man inte utnyttjat det, men att Juve fått spela två tävlingsmatcher i Coppa Italia (finalförlust mot Napoli på straffar) med slutresultat 0-0 får ses som en fördel. Juve har fått testa sig fram och fått upp lungkapaciteten på spelarna i tävling, något som Bologna snällt fått vänta med till ligaomstarten nu. Bologna parkerar i mitten av Serie A och har hittills gjort en bra säsong. Nedåt ska det inte finnas någon risk att behöva titta så länge man håller en hygglig nivå sista tolv omgångarna nu. Uppåt så visst, det är bara fem poäng upp till sexan Napoli som har den sista kvalplatsen till Europa League - men det ska mycket till om man ska vara bättre än dem och alla lag däremellan.

Fördelen som Bologna har är att man kan spela utan press. Juventus har mycket press på sig. Bara en enda poäng före Lazio och efter Inters seger på söndagskvällen så är de bara sex poäng före sin rival i norr också. Två raka 0-0-matcher är kanske inte vad Sarri, Ronaldo mfl hade hoppats på. Men här får man möta ett lag som man haft lätt för. Faktiskt åtta raka segrar mot Bologna.
Å andra sidan är det sällan med särskilt stora siffror utan det brukar vara med något uddamål eller i alla fall under 3,5 mål. Få lag kommer till Bologna och vinner stort utan det brukar i regel vara en tuff bortamatch. Samtidigt tror jag ändå att Juve drar fördelen av att ha spelat tävlingsmatcher och dessutom har en större motivation i sig med guldet att försvara.

Preliminära elvor (Whoscored)

Bologna (4-2-3-1) Skorupski - Tomiuyasu, Danilo, Denswil, Dijks - Poli, Medel - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio

Saknar: Skov Olsen, Bani, Santander, Schouten
Osäkra: -

Juventus (4-3-3) Szczesny - Cuadrado, Ligt, Bonucci, Sciglio - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Costa, Dybala, Ronaldo

Saknar: Sandro, Khedira
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Juventus att vinna och under 3,5 mål i matchen till 2.40 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip