Bologna:

Thiago Mottas lag har haft en fenomenal säsong och med två matcher kvar att spela har Bologna redan säkrat Champions League-spel nästa säsong. En otrolig bedrift. Bologna är trea i Serie A, har gått åtta raka matcher utan förlust, och står på samma poäng som måndagens motståndare Juventus.

Med CL-platsen i hamn finns förstås en liten risk att fokus sviktar en smula, men med tanke på den fina säsongen Bologna haft vill Mottas mannar säkerligen ta säsongen i mål med stil. Hemma är Bologna riktigt starka och har bara förlorat två matcher – och släppt in 9 mål på 18 matcher. Här får man dock klara sig utan stjärnspelaren Joshua Zirkzee, som varit strålande, som missar med skada. Jens Odgaard kan ersätta i anfallsrollen. Även Lewis Ferguson är borta sedan tidigare.

Juventus:

Det har knappast varit några lugna dagar i Turin. Jag skrev inför Coppa Italia-finalen att man aldrig kan räkna bort Juventus i en avgörande final, även om jag tyckte det mesta pekade i Atalantas favör, men ändå lyckades Juventus vinna med 1-0 och ta hem ännu en titel under Max Allegris ledning. Det blev dock hans sista i klubben. Bara dagar efter cupfinalen på Stadio Olimpico sparkades nämligen Allegri, med två omgångar kvar att spela, för beteendet han visat upp under finalen.

Så, ingen Allegri på Juventus tränarbänk på Dell’Ara, där Paolo Montero i stället tar vid innan en permanent ersättare utses – vilket ändå skulle skett under sommaren, efter att Juventus form dalat rejält under våren. Det ser endast ut som att Mattia De Sciglio och dopningsavstängde Paul Pogba saknas för Juve.

Oviss motivation för båda lagen

Motivationsfrågan tenderar att bli en faktor i säsongens slutomgångar och på Renato Dell’Ara under måndagsaftonen möts två lag som redan säkrat Champions League-spel, i och med att Serie A tilldelas fem platser till kommande års upplaga. Bologna saknar Zirkzee, Juventus har haft en superstökig vecka efter cuptiteln och Allegris avsked så jag känner mig obenägen att med trygghet backa något av lagen, även om jag håller hemmastarka Bologna tveklöst högt sett till prestationer under våren. Bologna är svårslagna hemma och släpper in få mål. Juventus har också varit målsnåla på sistone där de fyra senaste innehållit två mål eller färre. Under 2.25 mål kan vara ett alternativ till 1,81 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip