Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Renato Dall'Ara Stadium där Bologna tar emot Lazio. Det vore förbjudet att anklaga något av lagen för att spela en tråkig fotboll. Denna säsong har de båda lagen bjudit på högsta möjliga underhållningsvärde, i synnerhet under sina senaste matcher. Att det mönstret nu plötsligt skulle brytas är inte ett dugg troligt.

Det gäller att gå ut och vinna sina matcher. Den inställningen har Bologna spelarna haft och faktiskt tagit 8 poäng efter sex omgångar. De är inte rädda att slåss om samtliga poäng - även om det hittills har blivit bara två segrar. De tre senaste matcherna har förlorats mot mästarna Inter med 1 - 6 och Empoli med 2 - 4, men också kryssats mot Genoa med 2 - 2. Framåt har det blivit 9 mål, där en tredjedel av dessa har nätats av Marko Arnautovic. Musa Barrow är också i form. Dock har laget släppt in 14 mål.

Lazio slåss på två fronter denna säsong - i och med att de är med i Europa League. Efter att ha förlorat mot Galatasaray i Turkiet vann Lazio i Rom över Lokomotiv Moskva med 2 - 0, genom mål av Toma Basic och Patric. Innan dess satt derbysegern skönt då AS Roma besegrades med 3 - 2. Skytteligaledaren Ciro Immobile, med 6 mål i Serie A, passade fram till två av målen i Derby della Capitale. Lazio har nätat 15 gånger redan. Det är bara tabellettan Napoli och mästarna Inter som har nätat fler gånger.

I Bologna har försvararen Adama Soumaoro testats positivt för Covid 19. Avbräcket innebär att Mattias Svanberg mycket väl kan komma att få chansen i stället. Oavsett är det ett tufft test som väntar Bologna och deras försvar, som har läckt in mål. Det positiva är att Bologna är hemmastarka, med två segrar och ett kryss, och har nätat i samtliga matcher på hemmaplan. Så som båda lagen har spelat väntas detta bli ett stort målkalas, med minst 3 mål, där båda lagen nätar minst varsin gång dessutom.

Speltips Bologna - Lazio:
Över 2,5 mål och båda lag gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Kevin Bonifazi, Gary Medel, Arthur Theate, Lorenzo De Silvestri, Mattias Svanberg, Nicolas Dominguez, Mitchell Dijks, Roberto Soriano, Musa Barrow & Marko Arnautovic.

Preliminär startelva - Lazio:
Pepe Reina, Manuel Lazzari, Luiz Felipe, Francesco Acerbi, Elseid Hysaj, Luis Alberto, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Felipe Anderson, Ciro Immobile & Pedro Rodriguez.
---

This is the stats tab
This is the post tip