Tidig utvisning gjorde förutsättningarna för underspel lite tveksamma mellan Newport - Blackburn (1-2). Ger FA-cupen en ny chans i kväll. Bolton är inte bra just nu. Sist i Championship. Men att möta Eastleigh från National League på hemmaplan ska man väl ändå kunna klara av. Ett bra sätt att få tillbaka självförtroendet inför en viktig vårsäsong där det handlar om att rädda kontraktet.

Eastleigh - Gateshead 1-2

Bolton går oerhört tungt i Championship den här säsongen. Neil Lennon har inte lyckats med sitt jobb och risken finns väl att han ryker snart. Sist hade man dock en hel del oflyt. Matchen var över redan efter 11 minuter då keepern Ben Amos fick syna det röda kortet. Nottingham nätade på straffen och det är inte givetvis inte lätt att vända en match borta mot Forest med en man mindre i 79 minuter. Nu väntar FA-cupreturmöte mot Eastleigh som vi hittar inte en, inte två, utan tre nivåer lägre - i National League. Här ska det givetvis vara skillnad även om Bolton går tungt. Ser det här som en bra chans för Bolton att vinna tillbaka självförtroendet och ge Milton Keynes Dons en rejäl match på lördag när man spelar hemma igen. Det har gått tio dagar sedan 1-1-matchen när lagen möttes på Silverlake Stadium i Eastleigh, Hampshire. Bolton gjorde självmål i 51:a minuten och räddade omspel genom kapten Darren Pratley i 87:e minuten. En rysare. Men det ska sägas att matchen spelades på en väldigt svårspelad gräsmatta inför ett råtaggad hemmalag med fansen på sin sida. Andra bullar i Bolton där mattan är bättre och trycket från läktarna inte kommer hjälpa Eastleigh nämnvärt. Bolton saknar keepern Amos (avstängd) och försvararen David Wheater har dragit baksidan. Zach Clough är osäker och Shola Ameobi kan göra sitt sista framträdande innan hans korttidskontakt går ut. Bolton har ekonomiska problem men ass-tränaren Steve Walford försäkrar oss om att spelarna inte påverkas av de yttre faktorerna. Eastleigh kommer från cuptorsk mot Gateshead och anfallaren Yemi Odubade saknas på grund av en dragen baksida i första mötet mot Bolton.

SPELTIPS
Tror hemmalaget knyter näven och tar sig vidare från omspelet mot Eastleigh. Skiljer ändå tre divisioner mellan lagen och gästerna har ingen fördel av en svårspelad gräsmatta och taggade fans. Rak etta till 1,77 hos Unibet (3/5 units).