Speltips: Bolton rak seger till 1.85 hos bet365 .

Det har blivit dags för final i League One-playoff mellan Bolton och Oxford på Wembley Stadium!

Bolton lyckades ta sig igenom ett dubbelmöte med Barnsley i den första rundan av detta playoff. Dubbelmötet slutade 5-4 totalt efter att ha vunnit med 1-3 på bortaplan och sedan förlorat med 2-3 på hemmaplan.
Över 2 matcher var det en rättvis seger för Bolton och i grundserien slutade man trea, vilket innebär att man har något form av favoritskap i detta playoff då man var närmast att knipa en direktplats till the Championship.

Oxford United kommer från ett betydligt mycket målsnålare dubbelmöte mot Peterborough där man först lyckades knipa en 1-0 seger på hemmaplan för att sedan lösa ett 1-1 resultat på bortaplan, vilket räckte för avancemang.
I det andra mötet kom man undan med andan i halsen då Peterborough var det klart bättre laget, men lyckades inte få hål på Oxford mer än en gång trots flertalet fina chanser.

Bolton gör comeback i the Championship!

För mig är det ganska tydligt varför Bolton bär favoritskapet inför den här finalen. Man var bättre i sin semifinal i detta playoff, samtidigt som Oxford som sagt kom undan med nöd och näppe.
I ligaspelet kryssade lagen det första mötet, medan Bolton fullständigt körde över Oxford i det andra och vann med 5-0. Det tycker jag visar på att det finns en skillnad mellan dessa två lagen rent kvalitetsmässigt, samtidigt som man även slutade 10 poäng före Oxford i tabellen.
Oxford är absolut inget dåligt lag, vilket man visade under slutet av grundserien, men här tror jag det blir för tufft.

Enligt mig finns det en annan tyngd i Bolton än det gör i Oxford, men även en annan typ av spets. Oxford gick mållösa mot detta Bolton i grundserien, vilket gör att Bolton bör ha ett mentalt övertag inför denna final.

Jag tror Bolton går in i den här finalen med ett fint självförtroende, och samtliga av de aspekter jag tar i beaktning pekar på att Bolton vinner den här finalen. Den raka segern på Bolton spelas till 1.85 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip