Över 2,5 mål i matchen i Tyskland på fredagskvällen.

Tänkbara lag:

Borussia MG:
ter Stegen - Nordtveit, Jantschke, Stranzl, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse

Korb mf (10/0, Avstängd) saknas. Roel Brouwers är tveksam. Så skadeläget ser bra ut, de offensiva kanonerna är med.

Leverkusen:
Leno - Donati, Toprak, Spahic, Guardado - L. Bender, Rolfes, Can - Castro, KieàŸling, Son

Saknar Robbie Kruse, mf, (15/2). Så rätt bra skadeläge även där.

Statistik:
Borussuia MG har 12/19 ö2,5, på hemmaplan är siffran 7/10. Snittar 3,2 mål/match.
Leverkusen har 10/19 ö2,5, på bortaplan är siffran 3/9. Snittar 2,9 mål/match.
Fem av de senaste sex inbördes har gått ö2,5.
Gladbach har släppt in minst två mål tre matcher i rad.
Leverkusen har gjort minst två mål på bortaplan mot Gladbach tre matcher i rad.

Tabell:
2. Leverkusen 19 13 1 5 36:20 40
5. B. Moenchengladbach 19 10 3 6 36:24 33


Kommentar:
Det som oroar för överspelet här är främst Leverkusens defensiv. Laget har släppt in minst antal mål i ligan och på bortaplan snittar man bara ett insläppt. Samtidigt är det också två stabila offensiver som möts, lagen går sällan mållösa från ligamatcher. Finns väl en viss risk att Leverkusen är nöjda med krysset här, men Gladbach bör gå för alla poängen. Brukar vara bra drag hemma, där laget dessutom gjort en hel del mål (25 på 10 matcher). Är ett utpräglat hemmalag och har åtta segrar där. Samtidigt har Leverkusen en del vassa gubbar, med Kiessling i spetsen, som definitivt kan hota ett Gladbach som inte håller nollan överdrivet ofta.

Känslan är definitivt BLGM ja här. Snittoddset på 1.58 på det indikerar ju även det att detta är troligt. Vid ett eventuellt 1-1-resultat tror jag ändå Mönchengladbach kommer gå för segern. Efter uppehållet har man två raka torsk och det gäller att börja hitta rätt igen. Drömmen är ett ledningsmål för Gladbach, vilket jag tror kan öppna upp den här tillställningen rejält. Tror dock att matchen har alla möjligheter att passera linan till slut i vilket fall som helst, har svårt att se lagen stå emot respektive offensiv i 90 minuter.

Att hemmalaget kommer till matchen med två raka förluster innebär att man bör vinna för att hålla kontakten till lagen som krigar om europaplatserna. Man ska dock inte glömma bort att det varit Bayern München och ett hemmastarkt Hannover som stått för motståndet, så det är nog ingen överdriven fara vad gäller form. Så jag tror definitivt att man har vad som krävs för att hota Leverkusen. Defensivt imponerade man med att hålla nollan mot ett formlöst Dortmund, men i övrigt släpper man trots allt ofta in någon kasse.

Fredagstoppmatch. Hett. Bra stämning, en del på spel. Tror det kan bli riktigt underhållande till slut.
2-2?

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip