Borussia Mönchengladbach asian -1 hemma mot Celtic. Pengarna tillbaka på uddamålsseger, vinst vid seger med två eller fler mål.

Guldläge för hemmalaget här. Seger här samtidigt som Man City inte vinner mot Barca gör att laget kan sätta sig i en bra sits inför nästa omgång, då tyskarna tar emot Man City. Avancemang till slutspel är alltså ingen omöjlighet. Detta var även något som André Schubert, coachen, fick prata om på presskonferensen inför matchen.

Tabelläget:

1 Barcelona 3 3 0 0 13-1 9
2 Man City 3 1 1 1 7-7 4
3 Mönchengladba 3 1 0 2 3-6 3
4 Celtic 3 0 1 2 3-12 1

Celtic har Barca hemma och City borta kvar efter det här. Ingen väntar sig att laget ska avancera till slutspel (såklart) eller EL. Men om man nu har för avsikt att göra det måste man vinna här. Med andra ord håller det inte att bara försvara sig här, skottarna måste bjuda upp lite - kryss gör ingen glad. Frågan är dock om det spelar någon roll vilken taktik de väljer eller vilket lag de ställer upp med - kvalitén finns inte där helt enkelt. Fotbollen i Skottland har som bekant tappat en hel del. Celtic är inte så bra som de var för 3-4 år sedan och bakom dem är motståndet i stort sett obefintligt. Har i stort sett redan avgjort ligan. Bristen på motstånd är såklart inget som gynnar laget i CL-sammanhang - de matchas helt enkelt inte tillräckligt ofta/bra. Svårt med utveckling för att nå en högre nivå då.

Med hjälp av ett maffigt hemmastöd kan de såklart välta jättar i enstaka matcher. Värre på bortaplan.

Tänkbart lag:
Gordon; Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Izaguirre; Brown, Bitton; Forrest, Rogic, Sinclair; Dembélé.

Tyskarna går inte jättebra i ligaspelet och har nog lidit lite av att CL-dubblera. Var dock vassare än Celtic när lagen möttes på Celtic Park för två veckor sedan och är normalt sett väldigt hemmastarka.

Tänkbart lag:
Sommer; Korb, Elvedi, Vestergaard, Wendt; Kramer, Strobl; Johnson, Stindl, Hofmann; Hahn.

Gladbach saknar ett par spelare, men ska vara tillräckligt bra för att vinna här. Celtic har inget med slutspel i vare sig CL eller EL att göra och 12 insläppta på 3 matcher imponerar inte direkt. Känns som bra chans för hemmalaget att vinna här - får de bara hål på skottarna kan det rinna på.

This is the stats tab
This is the post tip