I Zenica, på Bilino Polje, tar Bosnien och Hercegovina emot stekheta Finland, i en EM kval match där hemmalaget bär på favoritskapet. Dock är detta ett helt öppet möte, i mitt tycke, då Bosnien har dålig form och ett stort avbräck i anfallet. Finland går som tåget och hade fyra raka vinster innan ett sent straffmål sänkte dem senast mot Italien. Dessutom var Finland det bättre landslaget när lagen möttes i juni månad på Tammerfors stadion. Så det blir ett spel på att Finland återigen plockar poäng.

Bosnien har haft svårt mot de bättre lagen i gruppen under detta EM kval. Hemma mot Armenien i den första matchen och sedan hemma mot Liechtenstein har det blivit segrar. Men borta mot Armenien och mot Italien, Grekland och Finland har Bosnien tappat poäng. Senast mot Armenien gick det riktigt illa, där Bosnien släppte in fyra mål. Detta var då Bosnien hade full trupp tillgänglig, till skillnad från nu mot Finland, då Bosnien har drabbats av en stor skadesmäll på stjärnanfallaren Edin Dzeko.

AS Roma-anfallaren Edin Dzeko, som har gjort mål i de tre senaste kvalmatcherna för Bosnien, skadade sitt käkben i söndagens match i Serie A. Han kommer att operaras på måndagen och förväntas vara borta i en månad. Detta är ett stort avbräck för Bosnien, som kommer högst olägligt, då Bosnien är i stort behov av poäng för att ha hopp om spel i EM. Det återstår fyra omgångar i gruppen och Bosnien ligger hela fem poäng bakom Finland - som parkerar på en andra plats.

Så bra är Finland i dagsläget. Deras resa började borta mot Italien, som var för svåra och Finland förlorade med 0 - 2. Därefter har det gått lysande med segrar mot Armenien borta, Bosnien hemma, Liechtenstein borta och Grekland hemma. Sedan blev det dags att möta Italien hemma och det såg länge ut att Finland skulle ta poäng. Med 10 minuter kvar fick Italien en straff och matchen slutade 2 - 1. Finland har sin stjärnanfallare i Teemu Pukki, som har gjort 6 mål på 8 matcher i Norwich.

Läget i det bosniska landslaget är långt från optimalt. Förutom Dzeko är det några startspelare som också är skadade till denna match samt att andra är bänkade i deras respektive klubblag, som Zukanovic, Besic, Gojak, Bajic, Bicakcic, Saric, Krunic och Hajrovic. Finland är starka och fortsätter att imponera. Ingenting talar för att de ska vara någon underdog alls i denna öppna match, utan det är lika stor sannolikhet att Finland plockar poäng. Därmed blir det ett spel på X2 i matchen.

Det bästa oddset på X2 i matchen erbjuds hos bet365 , Bethard & Fasthet.

---
Bekräftad startelva Bosnien:
Ibrahim Sehic, Zoran Kvrzic, Adnan Kovacevic, Ermin Bicakcic, Sead Kolasinac, Elvis Saric, Miralem Pjanic, Gojko Cimirot, Edin Visca, Armin Hodzic & Amer Gojak.

Bekräftad startelva Finland:
Lukas Hradecky, Jukka Raitala, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Jere Uronen, Tim Sparv, Pyry Soiri, Robin Lod, Glen Kamara, Jasse Tuominen & Teemu Pukki.
---

This is the stats tab
This is the post tip