Bournemouth:

Nykomlingarna har inlett med en förlust, 0-4 mot Manchester City vilket knappast är någon skam, samt en seger mot Aston Villa, där gästerna från Birmingham bjöd på en hel del. Men på det stora hela har det varit en helt okej start för Scott Parkers Cherries.

Jordan Zemura missade City-matchen till följd av covid-19, men ser ut att vara tillbaka här. Det hänger dock alltjämt ett frågetecken över viktige Dominic Solankey, som är touch-and-go att vara redo för spel. Sedan tidigare saknas även Ryan Fredericks, Joe Rothwell och David Brooks.

Klurig uppgift för Bournemouth, men The Cherries visade, framför allt i matchen mot Aston Villa, att det här är ett lag som kämpar för sin manager och som är redo för att slita ont för att få med sig poäng. Villa styrde den matchen och hade stort övertag i såväl bollinnehav som målchanser – samtidigt som Bournemouth stod för målen, där Jefferson Lerma slog till i matchinledningen och Keiffer Moore avgjorde i slutet. Matchbilden lär bli liknande här, förmodligen än mer extrem, där Bournemouth måste visa upp samma motståndskraft.

Preliminär startelva: Travers; Kelly, Mepham, Lerma; Zemura, Billing, Cook, Smith; Christie, Moore, Tavernier

Arsenal:

Mikel Artetas gäng har fått en riktig kalasstart på den här säsongen när 2-0-segern mot Crystal Palace – en jämn match där Palace absolut hade kunnat få någonting med sig – följdes upp av en målglad 4-2-batalj hemma mot Leicester. Arsenal har sett väldigt imponerande ut i offensiv väg, där Manchester City-nyförvärvet Gabriel Jesus varit allt Arsenal-fansen önskat – och mer – i inledningen. Brassen länkar samman spel, tar sig ur trånga situationer, fattar egna initiativ och – framför allt – så är han avgörande. Jesus kommer vara en nyckelpjäs även här.

Arteta lär vara nöjd med hur det sett ut i inledningen och kommer nog inte söka att göra särskilt många förändringar när Arsenal reser ner till sydkusten med självförtroendet på topp. Skulle han önska skaka om saker och ting är dock möjligheterna ännu större, med ett par spelare tillbaka från skadelistan. Porto-nyförvärvet Fábio Vieira är spelredo, precis som Cédric Soares och Emile Smith-Rowe.

Preliminär startelva: Ramsdale; Zinchenko, Gabriel, Saliba, White; Xhaka, Partey; Martinelli, Ödegaard, Saka; Jesus

Speltips:

Arsenal har imponerat storligen under säsongsinledningen. I vanliga fall hade jag aldrig litat på The Gunners att säkra tre raka viktorior i inledningen av en säsong, men stämningen verkar vara på topp hos de rödvita och mot nykomlingen Bournemouth – som trots dubbelsalvorna mot Villa är det lag som hittills haft flest avslut på mål i Premier League. Arsenal släppte, trots att William Saliba imponerade storligen, in två mål mot Leicester och Palace skapade flera riktigt bra möjligheter. Bournemouth kan hota, även om jag inte tror det räcker till.

Arsenal & över 2,5 mål finns till 2,28 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip