Rak etta på Bournemouth blir mitt spel i onsdagens Premier League.

Skrev följande inför Burnleys söndagsmatch mot Arsenal:

Någon gång måste väl Burnleys flax ta slut? I min Palace-rek igår tog jag upp xG (expected goals). Om du inte känner till vad det är så kan jag kort säga att det är ett analysverktyg som anger hur många mål det "borde" blivit i matchen med normalt utfall. Det är baserat på historisk måldata och kan säga vad matchen borde blivit. Personligen gillar jag verkligen det här verktyget, då vanlig matchanalys från tv-experter så ofta blir extremt beroende av resultatet i matchen. Det kan ibland låta som att ett lag som skapade 10 superchanser men ändå förlorade med 1-0 gjorde en mycket sämre match än laget som gjorde mål på sin enda målchans. Över tid kommer sånt där jämna ut sig och lagen kommer få de mål/poäng de förtjänar. Burnley är ett lag som haft betydligt bättre poängutdelning än de borde, om man ska utgå fån xG.
Kort sagt: de har gjort mål på "allt" medan motståndarna missat mer än vanligt. Att de står på 22 poäng är såklart imponerande, men det är också ganska orimligt. Mer normal utdelning hade varit runt 15 poäng. Ska man utgå helt från xG borde de haft 12 pinnar.

Hur såg det då ut mot Arsenal?
Jo, en okej insats igen, men xG landade på 0.40 för Burnley och 1.75 för Arsenal (Arsenal vann med 1-0 efter straffmål på tilläggstid). Så trenden fortsätter för Burnley.

Vi kan minnas ytterligare ett par matcher de spelat den här säongen:
Premiären mot Chelsea på Stamford Bridge vanns efter att Chelsea åkte på ett tidigt rött (och sen ytterligare ett i andra halvlek). Aldrig att Bunrley tagit en trea där om matchen spelats 11 mot 11.
Borta mot Spurs kvitterade de i 92:a på en sällsynt målchans.
Hemma mot Palace bjöds de på 1-0 och bombarderades därefter i 90 minuter, men tog en turlig trea.
Borta mot Everton bombarderades de också, men gjorde mål på en sällsynt framstöt.
Hemma mot West Ham fick de spela 11 mot 10 i en dryg timme efter Carroll-hjärnsläpp.
Sena avgöranden mot Newcasle och Southampton.

Resultaten är det som räknas, men den underliggande statistiken i kombination med hur matcherna sett ut gör att åtminstone jag inte är övertygad om Burnleys storhet. Går runt på få spelare och har nu en vilodag mindre än Bournemouth, vilket knappast kan vara positivt - särskilt i en bortamatch.

Dessutom, är magin bruten nu? Såg väldigt trötta ut i andra halvlek mot Arsenal. Åkte på en diskutabel straff på tilläggstid vilket gjorde att de, trots allt slit, bokförde en nolla i poängkolumnen. Med en vilodag mindre än hemmalaget ska de nu försöka ladda om - borde rimligtvis vara tufft. Skapade väldigt lite målchanser och blev tillbakatryckta när presspelet inte bet lika bra. Kan de ladda om och hitta det där presspelet här?

Saknar återigen keeper-Heaton. I övrigt är det frågetecken på ytterbacken Lowton.

Bournemouth har bra form. Sista matchen före landslagsuppehållet innebar en blytung sen bortaseger mot Newcastle. Efter uppehållet vann de klart mot Huddersfield (4-0) och kryssade senast borta mot Swansea (0-0). Gick 1-1-6 på sina första åtta PL-matcher, men är nu på g. Kravlat sig upp på plats 13 i tabellen och enligt mig är de alldeles för bra för att behöva titta neråt i nuläget, de ska vara ett stabilt mittenlag. Är starka hemma, de två förlusterna i år har kommit mot Man City (som gjorde 2-1 i 96:e) och Chelsea (tight 1-0-match). Har nu en extra vilodag och spelar inte igen förrän på söndag (Burnley spelade i söndags och ska spela igen i lördags), vilket är en fördel.

Skadeläget ska vara okej - inga nya avbräck förutom Defoe och Stanislas som var out sedan tidigare.

Bournemouth har visserligen också överpresterat poängmässigt sett till en xG-tabell. Men inte alls i samma utsträckning som Burnley. På hemmaplan, med en extra vilodag i ryggen, ska de ha bra chans att ta en ny trea.

This is the stats tab
This is the post tip