Över 2,5 mål mellan Bournemouth och Leicester känns rimligt på tisdagen.

Mästarna Leicester är ett av seriens målgladaste lag hittills. 12/15 matcher har klivit över 2,5. Totala målsnittet är 3,1/match. Försvaret som visade sådan stabilitet i fjol har inte varit lika tajt den här säsongen. På bortaplan har laget ännu inte lyckats hålla nollan exempelvis. Får möjligtvis tillbaka Kasper Schmeichel här, vilket är ett plus. Han har dock inte spelat på två månader och borde rimligtvis vara lite ringrostig. Simpson i backlinjen är avstängd, så där blir det en garanterad ommöblering. Huruvida Ranieri kommer rotera på fler positioner återstår att se.

Tänkbar elva:

Schmeichel,
Hérnandez, Huth,Morgan, Fuchs
Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton,
Vardy, Slimani

Vann med 4-2 mot City senast, var det vändningen på en rätt trög ligasäsong sett till att man klev in som regerande mästare? Möjligtvis, men något bättre än en mittenplacering tror jag inte det blir. Hattrick av Vardy tror jag var desto viktigare - att han fick näta tre gånger kan nog betyda en del. Målproduktionen har dock inte varit problemet i år - har gjort fler mål än exempelvis Man United. Däremot har som sagt försvaret läckt. Nu släppte man ändå in två mål mot City till slut, vilket innebär att man ändå inte fick den där nollan.

Bournemouth är rätt okej offensivt och spelar alltid fartfyllt, framför allt hemma. Även här tycker jag defensiven lämnar en del att önska, vilket visat sig gång efter annan senaste veckorna. Är trogna sin spelidé och jag tror att matchupen här: ett spelförande Bournemouth mot ett kontrande Leicester känns som ett recept för en match med en del målchanser + mål. Även Bournemouth snittar 3,1 mål/match. Totalt 8/15 har gått ö2,5.

Tänkbart lag:

Boruc,
Francis, Cook, Aké, Daniels
Smith, Wilshere, Arter, Pugh
Afobe, Wilson

Två lag som läckt en del defensivt drabbar samman. Bournemouth kommer säkerligen vilja föra det här, vilket borde öppna för vassa kontringslägen för Leicesters del - ett spel de är bra på och trivs med. Möjligheter borde uppstå för båda lagen och det går att se bägge näta här.

This is the stats tab
This is the post tip