Bournemouth:

Många hade nog redan räknat bort Bournemouth och räknat med att The Cherries – som spenderat större delen av säsongen under nedflyttningsstrecket – men The Cherries har lite under radarn haft en liten uppryckning på sistone under Gary O’Neil, som fortfarande sitter kvar på Bournemouths tränarbänk efter att Scott Parker sparkades efter en miserabel säsongsinledning.

Bournemouths seger borta mot Wolves, 1-0, senast lyfte faktiskt The Cherries upp över nedflyttningsstrecket. Det är dock ruggigt tajt nere i botten och blott tre poäng skiljer ner till jumbon Southampton med hela sju lag inom sju poäng utlovas en intensiv och nervdallrande vårsäsong i Premier Leagues bottenskikt. Bournemouth har dock gett sig själva chansen på förnyat kontrakt och har bara förlorat en av de fyra senaste matcherna – bortsett från segern mot Wolves har man även kryssat mot Nottingham Forest och Newcastle, samt förlorat mot Brighton.

Nu står dock Bournemouth inför en än tuffare utmaning mot ett revanschsuget och titeljagande Manchester City som inte har råd med poängtapp i den här typen av matcher. City vann höstmötet i augusti med klara 4-0, där Bournemouth bara mäktade med ett avslut mot mål och 0.17 i xG. David Brooks och Lewis Cook är fortsatt skadade, samtidigt som det finns frågetecken över en drös spelare – däribland Jefferson Lerma, Junior Stanislas, Marcus Tavernier, Jordan Zemura och januarivärvningen Ilya Zabarnyi.

Preliminär startelva: Neto; Smith, Stephens, Senesi, Zemura; Billing, Lerma; Ouattara, Traore; Tavernier; Solanke

Manchester City:

Pep Guardiola och hans Manchester City lär vara rejält revanschsugna här. Strax efter att Arsenal vände på tilläggstid och säkrade tre tunga poäng via en 4-2-seger mot Aston Villa tappade City två värdefulla poäng när man bara fick 1-1 borta mot Nottingham Forest. City dominerad bollinnehavet och skapade tillräckligt med målchanser för att döda matchen långt tidigare, med 3,21 xG, vilket tillät Forest att få ihop ett underbart anfall som avslutades med Chris Woods kvitteringsmål i den 84:e minuten. Mycket bättre blev det inte i veckans Champions League när City återigen styrde spelet och tog ledningen, när Riyad Mahrez gjorde 1-0 efter en knapp halvtimme mot RB Leipzig, men i andra halvleken kom tyskarna tillbaka, City tappade greppet på matchen en aning och försvarsbjässen Josko Gvardiol kunde kvittera.

Nu väntar ytterligare en bortamatch för City, där man haft det tufft på sistone med resultatraden 1-2-3 på de sex senaste, där segern kom borta mot Arsenal. City är nu två poäng bakom Arsenal i titelstriden, med en match mer spelad, och Guardiola är förstås fullt inställd på att fortsätta sätta press på sin gamle adept Mikel Arteta när man reser till Bournemouth för att bryta de senaste veckornas bortatrend.

Kevin De Bruyne och Aymeric Laporte reste inte med till Tyskland på grund av sjukdom i veckan, men kan vara tillbaka och spelredo här. I övrigt saknas bara John Stones.

Preliminär startelva: Ederson; Aké, Días, Akanji, Walker; De Bruyne, Rodri, Gündogan; Grealish, Haaland, Mahrez

Speltips:

Det finns inget lag som Manchester City trivts bättre mot än Bournemouth och man har vunnit samtliga elva Premier League-matcher mot The Cherries, inklusive 4-0-segern i höstas. City lär vilja studsa tillbaka efter dubbla besvikelser och tappade ledningar mot både Forest och Leipzig. Det är bara tre poäng som gäller för City här och jag kan se en matchbild där Guardiola återigen anammar samma strategi som vid de två senaste matcherna. Bournemouth är dock ett betydligt svagare lag, även om man sprattlat lite på sistone, och jag tror gästerna tar en komfortabel seger. Manchester City att vinna och hålla nollan finns till 2,13.

This is the stats tab
This is the post tip