Speltips: Båda lagen gör mål i andra halvlek @ 2,28 - Quick Betting Casino -

Sena lördagsmatchen i Englands högsta serie spelas mellan Bournemouth och Manchester United på Vitality Stadium i grevskapet Dorset på den blåsiga sydkusten.

Hemmalaget hade bra fart under Mars och tog 10 poäng på fyra matcher. Även om man föll senast mot Luton så känns det som att kontraktet mer eller mindre är säkrat med sju matcher kvar. Sexton poäng bör vara en övermäktig uppgift för Nottingham / Luton som är de lagen närmast över / under nedflyttningsstrecket.

På hemmagräs har The Cherries tre raka vinster då Luton, Everton och Crystal Palace besegrats i tur och ordning. Bara sex hemmasegrar på hela säsongen så formen är prickad lagom till sista halvan, innan sommarvilan.

Backen Chris Mepham har nött bänk stora delar av säsongen men tog en ordinarie tröja under förra månaden och därför oflyt att inleda April med sjukdom som gjorde att han missade mötena med Palace och Luton. Får se om den walesiske landslagsmannen är åter här och om han får startplats. Det kan bli tufft då Marcos Senesi är åter efter skada och Lloyd Kelly varit bland de bästa i laget efter han blev kvitt sin skada. Ukrainaren Ilya Zabarnyi känns given i mittlåset, även om han var rätt kass senast mot Luton så har han i tidigare matcher varit trygg. Sena tester på Ryan Fredericks och Antoine Semenyo som båda klev av med skadekänningar senast. Marcus Tavernier och Luis Sinisterra inte ser ut att kunna medverka pga skador men Tyler Adams kan vara åter efter lättare ryggbekymmer.

Framåt sätts hoppet i vanlig ordning till Dominic Solanke som med sina 16 mål bara är tre bakom skytteligaledaren Erling Haaland (Manchester City).
Solanke förväntas här flankeras av Justin Kluivert och Dango Outtara om inte Antoine Semenyo kan komma till spel. Alex Scott också ett alternativ för manager Andoni Iraola.

Målen kommer efter teabreak?

Manchester United på sjätte plats är, efter bara en poäng på de tre senaste, elva poäng bakom duon Tottenham & Aston Villa som kamperar om sista (?) Champions League platsen. Eventuellt ger även femteplats i Premier League en biljett till Europas finrum men inget klart i nuläget.

Uniteds problem på slutet har inte varit målskyttet och egentligen inte heller försvaret stora delar av matchen, men det som manager Erik ten Hag inte kan vara nöjd med är hur svagt laget är att bevaka en ledning / stänga matcher. Mot Brentford släpptes 1-1 in i 90+9, mot Chelsea åkte man på 3-3 i 90+10 och lyckades även ge bort en straff i 90+11 och senast mot Liverpool 2-2, när Salah kvitterade på straff i 84e minuten och även i derby mot City så tappades 2-0 till 2-2 sista tio minuterna.

Fortsatt bekymmersamt skadeläge defensivt med Jonny Evans, Luke Shaw, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Victor Lindelöf och Raphael Varane som alla dras med skador av olika art och kan komma att missa matchen. Har även frågetecken längre fram i banan där Anthony Martial saknas och Scott McTominay & Marcus Rashford ska testas sent.

Kan så klart även med alla skadorna såra Bournemouth men det kan komma att dröja en bit in i matchen innan vi får se mål. Spelet som testas är att båda lagen hittar nät efter paus. Tveksamt om United orkar stå emot hela matchen med mittbacksparet Harry Maguire / Willy Kambwala och troligen Casemiro framför. Det lutar åter mot att det ramlar in en boll på slutet medan hoten framåt (Antony, Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes och Rasmus Höjlund) består.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i andra halvlek.
This is the stats tab
This is the post tip