BP har "halva inne" i Allsvenskan efter 1-0 borta mot AFC. Tyckte att Eskilstunalaget var bleka där och tror att BP säkrar detta hemma på Grimsta.

Förra mötet
AFC - BP 0-1

Startelvorna senast:

AFC (4-3-3) Curci - Kojic, Michel, Tsiskaridze, Hodzic - Michel, Åstedt, Raskaj - Camara, Ajeti, Nnamani

BP (4-3-3) Petric - Falkmar, Öhman, Figueroa, Björken - Gustafsson, Sandberg-Magnusson, Brandeborn - Hellqvist, Lahne, Finnbogason

Ja, det var ett BP som drog igång på hög växel omgående mot AFC. Redan efter tolv minuter hade underbarnet Jack Lahne sprintat igenom AFC-försvaret och stänkt in 1-0 bakom veteranen Curci. Sen hände typ ingenting mer. Framförallt andra halvlek var ett enda ställningskrig där BP stod lågt och AFC hade förtvivlat svårt att hitta på något framåt av värde. Samtidigt tog BP inte i så dem sprack direkt i sina anfallsförsök, utan var såklart väldigt nöjda med 1-0 på bortaplan.

Det är inte bara truppen och utgångsläget som får mig att tro på BP. Hemmaplan är en faktor, men framförallt tycker jag att formen, trenden är klart åt BP:s favör. Laget har nu tre raka segrar i den helt avgörande fasen av säsongen. 2-1 borta mot Elfsborg, 3-0 mot Trelleborg och segern nu senast. Det känns som Roberth Björknesjö har fått grabbarna att pricka formen i helt rätt läge. AFC har å sin sida inte vunnit sen den 21 oktober hemma mot Falkenberg (1-0). Fyra raka utan seger sen dess.

SPELTIPS
Jag spelar rak hemmaseger på BP till 2.25 hos OHMbet, 888sport , LeoVegas eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip