AIK - BP var en ensidig historia sist lagen möttes. Nu spelas matchen på Grimsta men jag tror ändå att AIK tar en säker seger.

Förra mötet
AIK - BP 5-1

Allsvenskan
1. AIK 17 11 6 0 31:11 39
14. Brommapojkarna 17 5 1 11 12:34 16

BP hemma
8 4 1 3 7:9 13

Formen
V, V, F, F, F

Senaste match
Örebro - BP 0-1

AIK borta
8 4 4 0 12:6 16

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
AIK - Elfsborg 1-0

Jag kan inte se AIK klanta till det borta mot BP den här söndagen. Skadeläget ska vara gott, man gjorde en gedigen insats mot ett väldigt defensivt Elfsborg senast. Gästerna hade bara en enda målchans och då stod Linnér pall. Nu är det konstgräs och inte lika lätt att backa hem och stänga till det. Med guldet på spel och en förmodat startelva som senast: Linnér - Karlsson, Jansson, Milosevic - Sundgren, Olsson, Larsson, Adu, Rashidi - Tarik, Henok så ska inte BP kunna undgå en förlust.

5-1 sist lagen möttes och även om BP har två raka segrar (man har börjat spela mer defensivt och utefter sina resurser) så har det varit mot Dalkurd och Örebro. Lag som man ändå ska ha en okej chans på. Örebrosegern var stark, men det var ÖSK som drev matchen utan att lyckas tränga igenom ett uppoffrande BP-försvar. Starkt, men ÖSK:s insats var heller inte särskilt imponerande.

AIK har bara Allsvenskan att tänka på efter att ha åkt ur Europa League och för guldstridens skull så är det ju bara positivt. Henok Goitom i fin form, liksom Rashidi, Sundgren, Olsson, Adu sett till matchen senast. Ska räcka långt den här dagen.

SPELTIPS
Jag spelar AIK att vinna asian hcp -1,5 (alltså minst med två måls marginal) till 2.24 hos Bethard (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip