Speltips: AIK-seger med insatsen tillbaka vid oavgjort (AIK asian 0) till 1.84 hos Svenska Spel

________

Äntligen dags för återstarten av Allsvenskan och det börjar direkt med en livsviktig match för gästerna. Grimsta är slutsålt och vi lär få se två riktigt hungriga lag, BP som vill sätta käppar i hjulen för AIK medan AIK säkerligen inte bryr sig om motståndet men där poäng kan sätta starten för hösten. Båda lagen har gjort ett par förändringar i truppen under sommaren, mestadels nyförvärv men som ännu inte är spelklara.

Brommapojkarna kan vara väldigt nöjda över våren som placerat laget på sjätte plats i Allsvenskan. Efter en tuff start kom en succéartad period med idel vinster och därefter har de fortsatt vara svårslagna. Däremot så tror jag toppen är nådd och nu handlar det mer om att försöka hålla en jämn nivå så ska det inte vara några problem alls att klara sig kvar.

Problem har dock AIK som just nu har fyra poäng upp till säker mark och kampas bland annat med IFK Göteborg i bottenstriden. Mentalt är sitsen otroligt tuff med stukat självförtroende och missnöjda supportrar. Andreas Brännström har dock fortsatt förtroende från ledningen och känslan är att matchen mot BP talar lite vilken väg klubben kommer gå. Sedan kommer sista livräddningen med 5-6 nyförvärv men det handlar om att ta poäng nu i varje match.

Truppstatus hos BP är i stort sett problemfri. Inga nya skador eller avstängningar på listan. Även i AIK ser det betydligt ljusare ut där de flesta är tillbaka från skada men där Viktor Fischer och Vincent Thill försvinner.

Nytänt AIK går starkt under hösten?

Senaste matcherna fick vi se extremt svaga elvor men nu kommer AIK återigen ställa ett starkt lag på planen. De visade kvalitet i träningsmatchen mot IFK Norrköping och den segern tror jag ändå ger något till självförtroendet. Tror att AIK ser detta som en bra återstart att återigen hamna rätt och trots BP:s fina vår så är AIK ett bättre lag i grunden och kommer ta betydligt fler poäng än BP under hösten.

Speltips: AIK-seger med insatsen tillbaka vid oavgjort (AIK asian 0) till 1.84 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip