BP dnb (insatsen tillbaka på kryss) spelas mot Dalkurd.

Rewan Amin (15/0) och Kebba Ceesay (15/1) saknas för Dalkurd på grund av avstängning. Den duon har spelat flest minuter för Dalkurd den här säsongen. och är två viktiga pjäser. Sugita har lämnat sedan tidigare. Tre av säsongens bästa/viktigaste spelare är out. Enda x-faktorn och riktiga kvalitetsspelaren som återstår är egentligen Buya Turay. Finns dock en del frågetecken kring honom då han ryktas bort.

Förra helgens match mot Sirius var bedrövlig från Dalkurds sida. Saknade glöd, geist och kvalitét - Sirius vann mkt rättvist. Innan dess förlorade Dalkurd med 4-1 mot Bajen i en match som var avgjord efter 17 minuter. Fått en tuff start på höstsäsongen där enda utropstecknet är segern mot just BP (3-0). I den matchen fanns dock Sugita, Amin och Ceesay tillgängliga.

BP går också tungt:
Fyra raka torsk efter VM-uppehållet och en målskillnad på 1-12. Dock tufft motstånd (AIK) och lite oflyt (missade straff i ställning 1-0) Blåvitt. Känns liiiiiite mer på gång än Dalkurd och i den här matchen är nye Finnbogason spelklar. Islänningen gjorde 5 mål för Start i Tippeligaen i fjol. Ingen superspelare, men bör väl ge någon form av boost. Känslan är att BP under Luis Pimenta åtminstone kämpar och visar upp bra moral - det kan räcka långt en sån här gång.

Det är också just på hemmaplan BP tagit sina poäng i år (vunnit mot Häcken, DIF och Kalmar + kryssat mot Örebro). 3-1-3 är faktiskt ett okej hemmafacit.

Trodde nog inte jag skulle backa BP i någon match - har tidigare utnämnt laget till seriens sämsta. Men just den här gången, mot bakgrund av Dalkurds avbäck, form och relativa Buya-frågetecken kan jag inte motstå att spela laget.

Insatsen tillbaka på kryss känns som en bra försäkring här hos 888sport och LeoVegas .



This is the stats tab
This is the post tip