DIF gästar BP i andra cupmatchen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på bortalaget Djurgården.

Jag spelade samma spel på Djurgården i cuppremiären mot Brage. Oddset droppade kraftigt, men prestationen de stod för var inte bra och det stannade på 1-0. Ledningsmålet kom sent och de var för oskarpa för att gå för ett andra mål den gången. Var rätt kritiska röster efter matchen och jag förstår varför. Prestationen var inte bra alls mot ett Brage som jag tror får det tufft i år. Ska inte sminka över den matchen, men:
1.96-0.56 i xG.
21-5 i avslut (6-2 på mål).
14-0 i hörnor.

DIF hade ett rätt stort spelövertag. Hade de fått tidigare utdelning hade spelet mycket väl kunnat lossna och vi hade haft 4-0 i stället. Men nu blev det alltså bara 1-0 och kritik efteråt. Tror därför vi får ett Djurgården som är rejält på tå och lite revanschsugna i den här matchen. Nästan helt skadefri trupp, så har kunnat nöta på i veckan inför den här matchen.

BP inledde med att kryssa mot Halmstad (1-1). Jämn match där HBK nog hade de vassare målchanserna medan BP hade mer boll. Var ju överlägsna i norrettan i fjol och har en del bekanta namn som Philip Hellqvist, Rashidi m.fl. Men också tappat en del namn inför säsongen i vanlig ordning. Bör klara sig rätt fint i Superettan. Men här är det ett allsvenskt topplag på besök, jag tror det blir för tufft. Framför allt tror jag det här blir en match som passar Djurgården bättre. Brage stod ganska lågt och ett trubbigt DIF fick stånga sig blodiga med många inlägg m.m. Jag tror BP kommer försöka ha lite mer boll och riskera mer i sitt bollinnehav än Brage gjorde. Blir det lite att laget byter boll och chanser med varandra bör DIFs större skicklighet ge utslag till slut.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip