Testar en liten fräckis i BP-Elfsborg: Tvåan med hcp -1,5 spelas. Tvåmålsseger för Elfsborg krävs för att spelet ska sitta. Detta skrivs på måndagen, matchen spelas på torsdag.

Att plocka spel på Elfsborg, som går in i den här matchen med tre raka förluster - är jag galen? Den som lever får se.

BP blev i alla fall rätt överkörda av Bajen på måndagen. Skapade inte mycket före Hammarby gjorde 4-0. Innan dess bjöd ett vidlyftigt försvar på en hel del chanser och laget såg sårbart ut. Får nu bara två dagars vila innan Elfsborg gästar. Nykomlingarna från Bromma står nu med en seger på tre matcher. Det blev "bara" 2-1 till Norrköping i premiären, men det kunde i ärlighetens namn blivit mer. Vann sedan mot ett frustrerat Häcken, som förstörde för sig själva med två röda kort. Häcken gjorde ingen bra match, men var faktiskt bättre än BP en stor del av matchen - trots en man mindre. Så hur bra är egentligen detta BP? Jag är inte imponerad hittills och det är inte orimligt att laget får det svårt att hänga kvar. Många orutinerade spelare och knappast några etablerade värvningar.

Elfsborg står på noll poäng såhär långt. Gjorde en okej match mot MFF i premiären (torsk 1-2), var dåliga mot Kalmar FF därefter (1-0). Senast avgjorde Sirius på tilläggstid i en match det i övrigt stank 0-0 om. Noll poäng är lite för dålig utdelning sett till spelet. Potentialen i laget finns där. Lundevall, Prodell, Frick, Jebali, Daniel Gustavsson, Stefan Ishizaki, Simon Olsson och Alex Dyer - laget ska inte behöva gå mållösa särskilt ofta i Allsvenskan. När det väl lossnar för Elfsborg - då kommer det förmodligen bli ketchupeffekt.

Bra läge här mot ett förmodat lite slitet BP. Matchen spelas på Elfsborgs favoritunderlag (konstgräs!). BP är ett lag som vill spela boll och skapa målchanser tack vare egen förmåga - det passar nog Elfsborg bra spelmässigt. Varför tar jag då hcp-et? BP gamblade en hel del mot Norrköping, som verkligen borde ha kontrat in 3-1. Samma sak mot Bajen. Så i underläge går BP verkligen för det. I Elfsborg finns ett gäng duktiga kontringsspelare.

Dags för boråsarnas spel att lossna? Jag tror det.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip