Speltips: BK Häcken över 4.5 skott på mål till 1.68 hos nya Expekt

_____________

Den sista omgången av Allsvenskan och det har sin spänning på sina håll. Här på Grimsta så ska BP försöka undvika kvalet genom att slå regerande mästarna BK Häcken samtidigt som IFK Göteborg ska tappa poäng mot Varberg. Ja, visserligen krävs det en hel del för att det ska gå vägen för BP men i en slutomgång och med nerver kan väl allt hända?!

BP
Senaste match: Mjällby - BP 1-2
xG: 0.41 - 1.41
Skott/skott på mål: 7/2 - 10/5
Possession(%): 45 - 55
Hörnor: 5-9
En tydlig motivationsseger där BP visade från start betydligt mer energi och vilja. Det höll sig matchen igenom och man tog en rättvis seger.

Häcken
Senaste match: Häcken - Malmö FF 4-2
xG: 2.32 - 2.47
Skott/skott på mål: 9/6 - 17/5
Possession(%): 35 - 65
Hörnor: 0 - 7
Ständigt imponerade Häcken slog hemmaplansrekordet med sin seger över Malmö FF. Det var snabba omställningar och vass effektivitet som blev skillnaden. I veckan spelade dock Häcken mot Molde i Europa vilket inte alls gick vägen, där laget nu har 0 poäng i gruppen på fyra matcher.


Avstängd:
BP:s viktigaste (?) spelare Samuel Leach Holm är avstängd efter sitt gula kort senast.

I Häcken är Aiham Ousou och Pontus Dahbo avstängda men där det ändå finns bra bredd.

I övrigt verkar Simon Gustafsson återigen stå över. Medan BP:s Kevin Ackermann missade matchen mot Mjällby och osäkerhet här.

Förutsättningar:
- Häcken klara trea i serien.
- BP måste vinna matchen medan IFK Göteborg behöver tappa poäng mot Varberg, således undviker hemmalaget kvalet.
- BP kan komma ikapp AIK poängmässigt men målskillnaden hämtar man inte in.


12. AIK 33 p (-6)
13. GBG 31 p (-5)
------------
14. BP 30 p (-14)
---------------------------
15. Degerfors 26 p (-31)
16. Varberg 15 p (-40)

Luktar chanskavalkad här - istället för den höga mållinan inriktar jag mig på skott på mål

En rolig match att vänta när Häcken inte lär bry sig något nämnvärt om resultatet men där säkerligen individerna vill göra det lilla extra och avsluta bra. Förutsätter att Häcken ändå går in med professionalism trots att sin rival IFK Göteborg kan hamna på kvalplats. Därmed är det dock svårt att möta ett lag som kommer göra allt att vinna och inte tumma på en enda meter. BP har blandat och gett under året men där man nu på sistone fått se deras rätta jag. Där de helt enkelt inte räcker till även om de stundtals visar på riktigt bra individuell spets. Denna match kommer bli väldigt offensiv är känslan när BP måste gå framåt medan BK Häcken är otroligt skickliga när de får ytor. Överspelet är redan på en 3,5 lina vilket gör att man lika gärna kan plocka den live när man vet lite mer förutsättningar i Blåvitts match. Däremot finns ett annat överspel på Häcken som vars lina de ofta klarar, medan BP också ofta släpper till fler skott på mål än den linan.

Speltips: BK Häcken över 4.5 skott på mål till 1.68 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip