Speltips: Under 2.5 till 2.10 hos Betsson

_______________________

Under lördagen spelas kvartsfinal i Svenska Cupen mellan BP och Halmstad. Två lag som gått lite under radarn men som levererat stabila prestationer och resultat. Hemmalaget BP tog sig vidare genom att få med sig ett oavgjort resultat borta mot BK Häcken medan Halmstad tog sig vidare genom att vinna borta mot IFK Värnamo. Nu ska lagen ställas emot varandra där båda lagen säkerligen är nöjda med lottningen och tar sikte på semifinalen där vinnaren mellan Malmö FF-IFK Norrköping väntar.

BP
Senaste match: BK Häcken - BP 1-1
BP kunde spela på resultat här medan Häcken var tvunget att vinna med minst två mål. BP hade däremot en annan strategi och stod högt på Häcken. Kanske inte den taktiken man väntar sig mot ett Häcken där de är som starkast. Men BP lyckades få med sig 1-1 in i halvtid efter att ha gjort mål på en omställning i slutsekunderna. I andra halvlek bedrevs ett lägre försvarsspel och matchen kändes mer eller mindre avgjord. Stark prestation av BP på bortaplan mot ett såpass bra lag som BK Häcken är.

Halmstad
Senaste match: IFK Värnamo - Halmstad BK 0-1
Halmstad kanske är det laget i Allsvenskan som det pratats minst om under försäsongen och Svenska Cupen. Tittar man på truppen är det fortsatt kontinuitet och många bra spelare som levererat under föregående säsong. Mina personliga favoriter i Ofusu-Ayeh och Mohammed Naeem är kvar och har en otrolig höjd i sitt spel. Själva matchen mot Värnamo var öppen och kunde egentligen ha slutat hursomhelst, Halmstad visar sig dock svårslagna och kunde åka därifrån med en hållen nolla av nyförvärvet från Elfsborg, Tim Rönning.

Tillknäppt tillställning väntar i kampen om semifinal

Återigen en match som bara ska stängas igen av gästerna. Däremot möter man ett starkt BP som imponerat och haft något vassare prestationer än Halmstad. Kanske inte det namnstarkaste laget men spelet sitter mer och mer, både den höga pressen och det låga försvarsspelet. Väntar mig återigen en tillknäppt fight som mycket väl kan sluta oavgjort under ordinarie tid. Blir lite mer stängt än vanligt när det vankas kvartsfinal och försvarsspelet i grunden känns starkt hos båda lagen.

Speltips: Under 2.5 till 2.10 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip