Över 2,5 mål i fredagens enda allsvenska match.

Marknaden väntar sig en målsnål match och visst finns det argument som talar för det. KFF har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna och bjuder på väldigt lite målchanser. Samtidigt har BP gjort minst antal mål i serien (5). Enda gången de gjort mer än ett mål var hemma mot BK Häcken, som drabbades två utvisningar i den matchen.

Förstår att många snarare är sugna på rak bortaseger än ett överspel, men jag är inte helt övertygad om Kalmar som klar favorit här. Visst, de ligger fyra och kommer från en bra period. Men bortamatcher på konstgräs brukar inte direkt passa laget superbra. En Grimsta-fredag med lite publik får man inte mycket gratis från yttre faktorer. Rätt lätt att det kommer en mer avslagen prestation som en reaktion på den senaste tidens framgångar. Samtidigt har jag svårt att se BP hålla nollan här. De har släppt in flest mål i serien och har klart sämst statistik för "xg against". Släpper till många målchanser av bra kvalitét och uppträder rätt naivt många gånger.

Tänkbart Kalmar-lag:

Hägg-Johansson
Magnusson-Elm-Agardius-Akas
Hiago-Romario-Herman-Melker
Diouf-Erton

Tror inte BP håller nollan här. Samtidigt tror jag laget har en hygglig chans att stjäla poäng här - det är på hemmaplan de ska ta sina poäng. Kalmar har varit starka defensivt i matcher där de kunnat stå lågt och mött lag som velat kontrollera spelet själv. Här tror jag de kommer ha mer boll än i flera av de senaste matcherna och att de inte kommer kunna ha tio man bakom boll lika ofta.

Kalmar är rättmätig favorit, men jag blir inte helt förvånad om de åker på en reaktion här, därför avstår jag från raka tvåan och väljer överspelet.

1-2 eller 2-1?

This is the stats tab
This is the post tip