Malmö FF levererade imponerande borta mot Midtjylland. BP har en mobbare till tränare och torskade med 6-0 senast. Oavsett om ett tränarbyte genomförs (får vi räkna med) så blir det tufft att hitta rätt mot formtoppat MFF.

Vårens möte
MFF - BP 3-1

Allsvenskan
4. Malmö FF 19 10 4 5 33:21 34
14. Brommapojkarna 19 5 1 13 12:42 16

BP hemma
9 4 1 4 7:11 13

Formen
F, V, F, V, V

Senaste match
Häcken - BP 6-0

MFF borta
9 4 1 4 13:14 13

Formen
V, V, O, V, O

Senaste match
Midtjylland - MFF 0-2
MFF - Sirius 5-0

Ja, här har vi två klubbar som mår väldigt olika just nu. Sen Uwe Rösler tog över har MFF inte torskat. 15 raka matcher och nu även inkvalade till Europa League efter en mycket stark insats borta mot Midjtylland i torsdags. Konsekvensen blir säkert rotation på ett par håll den här söndagen, men samtidigt så vann MFF med 5-0 mot Sirius senast i Allsvenskan med långt ifrån sin bästa uppställning. Traustason och Gall lär komma in med fräscha ben. MFF ligger fyra i tabellen och har alla chanser att komma ikapp åtminstone Norrköping som är trea - och därmed säkra kval till EL nästa år också. Det hade varit en mäktig comeback efter en hemsk vår.

BP kan man ju inte tro att det är sant. Luis Pimenta verkar vara en hemsk ledare sett till vad som står att läsa i Sportbladet på fredagen. Mobbning, sexism, pennalism - ja, alla fel egentligen - speciellt i en klubb som BP som står för jämställdhet och vars lagkapten bär en regnbågsfärgad bindel. Harmonin är bortblåst och med 0-6 i arslet mot Häcken och en mobbare till tränare så kan MFF inte komma mindre lägligt. Om BP gör sitt enda rätta så sparkar de Pimenta redan innan matchen då det är ohållbart att ha honom kvar. Vem som än tar över så blir det ju jäkligt svårt att ingjuta kraft i det här orutinerade laget att slå MFF bara dagen därpå.

SPELTIPS
Jag spelar MFF att vinna med minst två mål asian hcp -1,5 till 1.79 hos FastBet och Bethard . Finns till 1.76 hos 888sport , LeoVegas och MrGreen (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip