Det blev som förväntat för tufft borta mot Djurgården i den allsvenska premiären för BP. Första halvleken dominerades av Djurgården och det var bara en fråga om hur många mål laget skulle göra. Oscar Linnér i BP-målet räddade flera målchanser och försvaret underlättade inte direkt för honom genom att ge bort chans på chans. Hursomhelst såg andra halvlek bättre ut och den offensiva trion ska man ha respekt för i BP som absolut kan skaka om en del lag. Nu ställs man mot Malmö FF som blir minst lika tufft och då gäller det att Mellberg har tränat försvarsspel. Dessvärre är André Calisir fortfarande skadad så det blir inget nytt tillskott till denna match.

Rydströms debut som Malmötränare blev lyckad med en trepoängare i hemmapremiären mot Kalmar FF. En match som drog åt sig mycket blickar utifrån att elvan var väldigt offensivt balanserad och det vara bara full fart framåt som fanns i Rydströms agenda. Det blev i alla fall en uddamålsseger där Malmö stundtals spelade riktigt bra men där Kalmar absolut stod upp bra och det var spännande in i det sista. Inför matchen mot BP så har Rydström flaggat för att Anders Christiansen kan komma att vilas. Det finns dock fullgoda ersättare och spelet kommer domineras av Malmö FF som bara måste förvänta sig en mur av försvarare i eget straffområde samtidigt som man måste ha respekt för kontringsspelare som Oscar Pettersson som kan skapa mycket på egen hand. Skador BP: Monir Jelassi, André Calisir Skador MFF: Anders Christiansen (Osäker)

Malmö FF - ett bättre lag på varje position

Det är inte i dessa matcher som BP ska plocka sina poäng utan det får bara ses som en bonus. Väntar mig ett taggat hemmalag som absolut under perioder i matchen kommer kunna trycka ner Malmö med snabba omställningar. Men över 90 minuter råder klasskillnad här och jag förväntar mig att Malmö gör färdigt jobbet och tar med sig tre poäng hem från Grimsta IP. Spel: Malmö FF -1 asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) till 1.72 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip