Ett formstarkt hungrigt gäng från en lägre division än fjolårets Superliganlag Silkeborg. Behöver inte alls bli en skrattmatch för gästerna.

DIVISION 2 - grupp 1
1. Brabrand 6 4 2 0 10:4 14

DIVISION 1
10. Silkeborg 7 2 1 4 6:10 7

Hemmalaget åkte ur division 1, motsvarande Superettan, förra säsongen - men har fått en drömstart i divison 2. 14 poäng på sex omgångar och serieledning. Senast seger med 0-1 borta mot Dalum och det var i lördags - så man har fått gott om tid för att vila inför årets match på Brabrands IF:s idrottsanläggning. Det är ingen storklubb på något sätt men att få möta Silkeborg, som spelade i Superligan förra säsongen, är stort för den här klubben. Taggningen är stor och jag har svårt att se att de kommer vara naiva i inledningen. Det lär bli full fokus på defensiven.

Silkeborg trillade som sagt ur och har tappat mängder av spelare, fortsatt tappa även i sent skede. Till exempel försvann ju Vladimir Rodic härifrån till Hammarby. Medan Brabrand skickar en homogen trupp i gott slag så kommer Silkeborg med en blandning av spets och bredd. Bara 15 man skickas till den här matchen. Fokus är garanterat på ligan där man börjat svagt och här handlar det om att gå vidare, men det behöver inte vara snyggt. Torsk senast med 2-0 borta mot Fremad Amager. Ska sägas också att matchen spelas på naturgräs och Silkeborgs arena har plast. Ovana där som Brabrand kan ha nytta av?

Silkeborgs matchtrupp

4. Simon Jakobsen 5. Svenn Crone 7. Stephan Petersen 9. Shkodran Maholli 11. Alex 16. Peter Friis Jensen 18. Ibrahim Moro 19. Magnus Mattsson 20. Marc Rochester 21. Mads Emil Madsen 22. Valance Nambishi 23. Jeppe Okkels 25. Anders Hagelskjær 29. Ronnie Schwartz 30. Oscar Hedvall

Profiler där får man säga är Stephan Petersen, förre AIK:aren Ibrahim Moro och Ronnie Schwartz.

SPELTIPS
Brabrand kommer ta detta som årets match. Silkeborg har visat med sin uttagna trupp att man inte tänker likadant. Mitt spelförslag här blir en tv-peng (betvivlar dock att matchens tv-sänds...) på under 3,5 mål i matchen till 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip