Fredagskvällen bjuder på ett intressant toppmöte från Liga Portugal då Braga gästas av Benfica. Det är tabelltrean mot tabelfyran, men trots dess topplaceringar så skiljer det hela tolv poäng lagen emellan. Min idé är att det glappet åtminstone inte har växt ytterligare när den här matchen är över.

Braga kliver in i denna hemmamatch på Estádio Municipal de Braga som underdogs och de gör det då de just nu är tabellfyra med 49 poäng på kontot efter 27 ligamatcher. Hemmalaget för dagen har levererat en målskillnad på totalt 43-26, men som hemmalag är det stabila 22-11 på 14 framträdanden och som just hemmalag har Braga en resultatrad på sju vinster, fyra kryss och tre förluster i ligaspelet så här långt.

Benfica som agerar bortalag får finna sig i att bära favoritskapet. Gästerna har nämligen levererat 61 poäng i ligan så här långt, vilket just nu resulterar i en tredjeplats. Totalt sett har Benfica en målskillnad på 68-25 och som bortalag noteras dem för 35-11 på 13 matcher där de vunnit tio, kryssat sig ur två och endast förlorat en. Glappet upp till andraplatsen för Benfica är just nu sex poäng och för Braga skiljer det hela 13 pinnar för att bomma en Europa-plats just nu.

Senast Benfica var på besök här i Braga så vann hemmalaget matchen med 2-0, men det var förra säsongen det. Senast lagen möttes var tidigare under pågående säsong och då tog Benfica en mycket bekväm 6-1-seger inför sin hemmapublik. Nu är de dock bortalag och här tror jag att vi dels får se färre mål, men också att hemmalaget är pigga nog för att knipa minst en poäng kvällen till ära.

SPELTIPS
Braga eller oavgjort (1X) + under 4,5 mål i matchen till 1.70 hos Lucky Sports .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip