I en kvartsfinal i Taca de Portugal ställs Braga mot Benfica på Estadio Municipal de Braga. Ett portugisiskt gigantmöte där vinnaren ställs mot betydligt svagare motstånd, i form av Casa Pia eller Nacional. Båda lagen har en fin form med en hel del segrar i bagaget - vilket gör detta möte till ett rätt så öppet sådant.

När lite mer än halva säsongen är färdigspelad ligger Braga på en tredje plats i tabellen. Braga har tagit sex segrar på de sju senaste omgångar i Primeira Liga. En stor bidragande orsak är att försvaret har varit stabilt. Fram i banan är det många som har utmärkt sig - som Ricardo Horta, med 8 fullträffar och Simon Banza med 7 ligamål. I tabellen är det 10 poäng upp till tabellettan Benfica - som har en match mer spelad. Ett lag som Braga har slagit tre av de fyra senaste gånger, i alla tävlingssammanhang.

Så sent som den 30:e december 2022 vann Braga med 3 - 0 över Benfica. Därefter har Benfica rest sig ordentligt. De har vunnit sex tävlingsmatcher och kryssat en gång. Tränaren Roger Schmidt har många spelare i högform. Ett stort avbräck är skytteligaledaren Goncalo Ramos, som dras med en muskelskada. Valencia floppen Goncalo Guedes, på lån från Wolverhampton Wanderers, är knappast en fullgod ersättare. Samt att Enzo Fernandez har dragit till Chelsea för rekordsumman.

I och med att båda lagen har en bra form är känslan att mötet kan sluta hursomhelst. Någon klar favorit ska det inte finnas, i mitt tycke. Därmed blir det ett spel på att Benfica inte vinner mötet efter fulltid, utan att det slutar oavgjort eller med en rak hemmaseger. Vid oavgjort är det förlängning och straffar som gäller.

Speltips Braga - Benfica:
1X - odds 1.91 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Braga:
Matheus, Victor Gomez, Sikou Niakate, Vitor Tormena, Nuno Sequeira, Iuri Medeiros, Al Musrati, Andre Horta, Ricardo Horta, Abel Ruiz & Simon Banza.

Preliminär startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Alexander Bah, Nicolas Otamendi, Antonio Silva, Alex Grimaldo, Florentino Luis, Chiquinho, Joao Mario, Rafa Silva, Fredrik Aursnes & Goncalo Guedes.
---

This is the stats tab
This is the post tip