Varken Braga eller Moreirense har någon vidare form när lagen drabbas samman i den portugisiska Primeira Liga. Det återstår två omgångar av ligaspelet, där Braga kommer att sluta på en fjärde plats i tabellen. Detta innebär en direktbiljett till Europa League. Moreirense ligger på en sjunde plats och har två poäng upp till sjätte platsen, där Vitoria Guimaraes parkerar - som innebär kval till Europa Conference League. Alltid något! Braga är favoriter till seger i det som väntas bli en målrik tillställning.

Det är en överraskning och en besvikelse att Braga inte har tagit någon seger på de fyra senaste ligamatcherna. Totalt har de tagit två poäng under tiden. Det stora problemet har varit målskyttet då Braga bara har nätat två gånger på den tiden. Därför är det också hela tio poäng upp till Champions League kvalplatsen. Det positiva är att försvaret, egentligen under hela säsongen, har hållt en hög nivå. I samtliga fem senaste matcher har Braga släppt in ett mål exakt. Att försvara sig bemästrar de verkligen.

Gästerna Moreirense har inte heller spelat sin allra bästa fotboll på sistone. Totalt har det blivit två segrar på de tio senaste matcher. Efter fem matcher utan vinst kom äntligen en seger senast mot bottenlaget Portimonense. Segern kom i grevens tid då spelarna måste höja sig om det ska bli något Europa spel nästa säsong. Trots att det är två poäng upp till sjätte platsen har Moreirense inte den styrkan som krävs för att fortsätta vinna. Dessutom är de beroende av att Vitoria Guimaraes tappar poäng.

Även om Moreirense måste gå för en seger blir det svårt för dem att bryta ner Bragas starka försvar. Braga själv har ingen målform så detta möte kan bli betydligt tuffare än väntat. Framförallt behöver det inte bli så värst många mål i mötet.

Speltips Braga - Moreirense:
Under 2,5 mål. Odds 2.50 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Braga:
Matheus, Ricardo Esgaio, Raul, Vitor Tormena, Nuno Sequeira, Fransergio, Andre Castro, Al Musrati, Ricardo Horta, Wenderson Galeno & Abel Ruiz.

Bekräftad startelva - Moreirense:
Miguel Oliveira, Abdu, Abdoulaye Ba, Lazar Rosic, Nahuel Ferraresi, Goncalo Franco, David Simao, Fabio Pacheco, Walterson, Andre Luis & Pires.
---

This is the stats tab
This is the post tip