Braga:

Fjolårets portugisiska ligatrea har tagit sig till Champions Leagues gruppspel för första gången på ett drygt decennium – första gången sedan 2012 – efter att man manövrerat sig förbi Backa Topola och Panathinaikos. Ligasäsongen har dock inte inlett allt för övertygande för Bragas del, som står på sju poäng efter fem matcher.

Braga stod för en svag prestation i helgen när man föll fullt rättvist borta mot Farense, 3-1, i Algarve. Fjolårets framgångar byggde mycket på en solid defensiv – 30 insläppta på 34 ligamatcher – men i år ser defensiven – där vi bland annat har veteranen José Fonte i mittlåset och João Moutinho på mittfältet – inte alls lika övertygande ut. Braga har redan släppt in tio mål på de fem inledande ligamatcherna.

Skademässigt ser det dock bra ut där Artur Jorge har alla spelare förutom Sikou Niakate tillgängliga.

Napoli:

Regerande italienska mästarna har inte haft någon rykande het start på den nya säsongen under nye tränaren Rudi Garcia. Efter att ha inlett med två raka segrar, mot Frosinone och Sassuolo, har Napoli två raka poängtapp. Först överraskande förlusten hemma mot Lazio, och i helgen blev det bara 2-2 borta mot Genoa där Partenopei kom tillbaka från 0-2-underläge med två mål från Giacomo Raspadori och Matteo Politano under slutkvarten för att rädda en pinne.

Det råder dock ingen tvekan om att det finns kvalitet i Napoli – som ju sprang hem scudetton i fjol – även om offensiven med Victor Osimhen och Kvicha Kvaratskhelia inte varit helt glödhet och trots att Kim Min-jae, som lämnade för Bayern München under sommaren, saknas i mittlåset.

Bortsett från Pierluigi Gollini har Rudi Garcia alla spelare att tillgå.

Napoli ett klart bättre lag

Inget av lagen har haft någon superstart på säsongen – men jag håller Napoli som det klart bättre laget än Braga. Spelare för spelare håller Napoli betydligt bättre kvalitet och Braga har inte sett särskilt bra ut i säsongsinledningen av den portugisiska ledningen. Napoli har inte heller inlett säsongen smärtfritt, men det är fortfarande tidigt i Rudi Garcias sejour, sedan han ersatte guldtränaren Luciano Spalletti, och att det finns en enorm höjd i det här laget fick vi se med all önskvärd tydlighet förra säsongen. Jag håller Napoli klart högre än Braga och tycker tvåan till 1,82 hos Bethard är intressant.
This is the stats tab
This is the post tip