14 9 3 2 30:12 30

Formen
V, F, V, V, O

St Johnstone - Rangers 2-2

Glasgow Rangers, som tränas av en viss Steven Gerrard, stod för en helt galen vändning på Ibrox Stadion i det första mötet mellan dessa två lag. Braga tog ledningen i minut 11 och fyllde på i andra halvleks 59' minut. Men Hagi Jr skulle ta tag i saker och ting och stod för den första reduceringen och avgörandet i vad som till slut blev en 3-2-seger. Fullständigt galna scener i Glasgow den aftonen. Och det betyder således att Rangers har fördel inför returen i Portugal. Och där tror jag vi får se en annan match. Ett spelskickligt Braga kommer knappast att bjuda på initiativet på samma sätt där. 2-2 spelade Rangers i söndagens möte borta mot St Johnstone men där fokus kanske ändå låg lite på kvällens match. Celtic leder ligan ganska klart och Rangers har givetvis en hygglig chans att gå vidare nu.
Braga då? Slåss för Europa League-plats även nästa år när det kommer till det portugisiska ligaspelet. Segern i helgen mot Vitoria Setubal (3-1) gör att laget ligger trea, en poäng före Sporting och fyra före Rio Ave. På hemmaplan är Braga svårslaget. Man har till exempel nyligen slagit både Sporting och Porto på hemmagräset.

En viktig faktor till den här matchen: Rangers saknar Europa Leagues skytteligaledare Morales (14 mål!) på grund av avstängning. Den är tuff och kommer så klart göra att Rangers chanser minskar. Därför ser jag nog framför mig att Rangers anfallsspel kommer bli lidande och inte hota Brage som man hade önskat. Braga kan på så sätt växa av detta. Det räcker trots allt för hemmalaget att vinna med uddamålet typ 1-0 eller 2-1 för avancemang. 3-2 och vi har förlängning.