Braga tar sig an Rangers och detta på hemmagräs när slutspelet från Europa League rullar vidare under torsdagskvällen. Detta är rond ett i bäst av två och nu är vi framme vid kvartsfinal. Min idé inför avspark är att hemmalaget får med sig ett bra resultat inför returen och här tror jag dessutom att hörnstatistiken drar iväg en smula.

Braga kommer närmast från en stark seger i ligaspelet där de tog emot Benfica på hemmaplan. I den matchen hade Braga skaffat sig en 2-0-ledning efter 59 minuter, men med 77 minuter spelade hade Benfica både reducerat och kvitterat till 2-2, men innan slutsignal lyckades Braga trycka in segermålet som gav tre viktiga poäng för deras del och en bra uppladdning inför detta viktiga Europa League-möte.

Rangers som agerar bortalag på Estádio Municipal de Braga ikväll kommer från förlust mot Celtic i ligan och detta på deras hemmaplan där Rangers fick se sig besegrade med 2-1 i Old Firm. Detta gör att Rangers nu är sex poäng bakom Celtic i ligan och på de fem senaste för gästerna har det blivit två förluster. Den andra smällen för Rangers kom när de gästade Röda Stjärnan i just Europa League, men tack vare att de tog hem rond ett med 3-0 så räckte det till avancemang i alla fall.

Min idé inför kvällens möte är att Braga kommer dra fördel av att få match ett på hemmaplan. Portugiserna har visat prov på ett duktigt fotbollskunnande, vilket vi fick bevittna senast då de tog full pott mot Benfica. Nu vet de vikten av ett bra resultat ikväll och att det blir som minst kryss för Braga samtidigt som hörnorna trillar in känns vasst om ni frågar mig!

SPELTIPS
1X (Braga eller oavgjort) + över 7,5 hörnor till 1.70 hos Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip