Två formstarka fotbollslag möts på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen i Superettan när Brage tar emot AFC Eskilstuna.

Båda lagen, som har gjort det riktigt bra under säsongen, har varsin imponerande 3 - 1 seger i ryggen. Brage ligger på en andra plats i tabellen och kan vid en trepoängare gå upp i serieledning. AFC Eskilstuna är ett lag som har gått på knock, vilket har räckt till en fjärde plats i tabellen. Dock har Brage har en fin hemmastatistik medan gästerna är något svaga på bortaplan.

Att ta 24 poäng efter 12 omgångar har visat sig räcka för att utmana i toppen av tabellen. Tabellettan Halmstad har två poäng fler - men Brage har en biljett som tar dem till Allsvenskan. Borta i Västerås blev det en komfortabel seger där Christopher Redenstrand, Johan Arvidsson och Joakim Persson nätade. Ännu bättre har det gått på hemmamark där fyra av sex matcher har vunnits - med en målskillnad på 13:4. Till denna match får de klara sig utan mittfältaren Henry Sletsjøe, som är avstängd.

Även gästerna har avbräck i form av två avstängningar på försvararna Abdelkarim Mammar Chaouche och Felix Michel. Båda drog på sig ett tredje gula kort för säsongen i segermatchen senast över Brommapojkarna. Amar Muhsin, Felix Michel och André Alsanti nätade då. AFC Eskilstuna spelar modigt och går på vinst eller förlust. Detta har lett till sju segrar och fem förluster. Bortaspelet inleddes med två segrar men därefter har det blivit tre raka nederlag mot Halmstad, Örebro och Dalkurd.

Då bortafacit är skralt hos AFC Eskilstuna, då de släpper in i snitt två mål per bortamatch, blir det svårt att åka hem med några poäng i behåll. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger till Brage i matchen.

Speltips Brage - AFC Eskilstuna:
1. Odds 1.86 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Brage:
Viktor Frodig, Christopher Redenstrand, Alexander Zetterström, Pontus Rodin, Jonathan Tamini, Joakim Persson, Seth Hellberg, Filip Sjöberg, Anton Lundin, Douglas Karlberg & Johan Arvidsson.

Preliminär startelva - AFC Eskilstuna:
Nick Wolters, Victor Fors, Joel Berhane, Mikael Marques, Andre Alsanati, Abdul Halik Hudu, Ryan Williams, York Rafael, Ishak Shamoun, Amar Muhsin & Viktor Götesson.
---

This is the stats tab
This is the post tip