Speltips: Båda lagen gör mål till 1.76 hos Pinnacle (finns även hos SvS)

Måste även spela Brage draw no bet till 2.85 hos Unibet. Tror GAIS desperation kan passa laget bra på hemmaplan.

______


Det börjar bli lite stressigt för båda lagen att hitta tillbaka till sitt spel och i synnerhet börja få med sig resultaten. Hemmalaget Brage har nu på de fem senaste matcherna bara tagit fyra poäng, varav 4 matcher i rad utan seger. Medan GAIS har nu fem raka matcher utan seger, inte direkt vad man förväntade sig av laget när de ångade på mot toppen. Nu står viktiga poäng på spel när GAIS behöver tre poäng för att inte avståndet ska bli för stort och Brage behöver rycka ifrån bottenstriden som närmar sig med stora steg.

Brage
Senaste match: Gefle - Brage 2-0
xG: 2.26 - 1.83 (wyscout)
Skott/Skott på mål
8/2 - 22/11
På siffrorna och slutresultatet så är känslan att det är en väldigt svag insats av Brage. Men första halvlek är väldigt bra och de bör verkligen ha fått utdelning på alla de chanser de skapar. Var ett par härliga kombinationsspel som Brage bjöd på. När Gefle sedan tidigt i andra tog ledningen gick lite luften ur och sedan kunde Gefle punktera matchen på straff.

GAIS
Senaste match: GAIS - GIF Sundsvall 3-3
xG: 2.18 - 1.17 (wyscout)
Skott/Skott på mål
20/5 - 8/3
Väldigt underhållande match där man bara njöt i tv-soffan. Det var svängigt mellan två lag som verkligen behövde tre poäng. GAIS blir dock helt rånade på en straff precis före slutvisslan och borde väl ha vunnit matchen även om man inte på något sätt övertygade mot ett svagt GIF Sundsvall.,

Avstängd: Seth Hellberg (Brage), Jacob Stensson (Brage)

GAIS söker efter offensiva alternativ. Man testar Wayde Lekay från Cape Town, Sydafrika.

Båda lagen har kört fast - blir mål i desperationen?

Flertalet matcher i rad har lagen inte direkt imponerat och det känns som båda hade behövt ett par nyförvärv för att få lite ny energi in i laget. Resultaten går inte direkt med och det känns som lagen går längre ifrån varandra och insläppta målen blir till en stor belastning i psyket. Tror även här att vi får se en svängig matchbild som absolut kommer öppna upp sig när lagen inte kan nöja sig med någon enpoängare längre. Brage i vikten av hemmaplan behöver seger medan GAIS måste trots bortaplan hänga på topplagen. Tror vi får se två lag som får utdelning på sina målchanser här.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.76 hos Pinnacle (finns även hos SvS)

Måste även spela Brage draw no bet till 2.85 hos Unibet. Tror GAIS desperation kan passa laget bra på hemmaplan.
This is the stats tab
This is the post tip