Under fredagskvällen drabbar Brage och Gefle samman. Två lag med exakt samma poäng under de inledande sju omgångarna. Placeringar i mitten av tabellen som både lagen nog är tillfreds med för tillfället även om Brage har någon högre nivå i sig än Gefle.

Den fina formen tog ett abrupt slut när Brage förlorade med hela 4-1 mot Utsikten på bortaplan. Dessförinnan hade man tre segrar och en oavgjord på fyra senaste matcherna efter en tyngre start. Själva matchen mot Utsikten var inte så dålig ändå, spelmässigt var det jämna mått men Brage gav i princip bort två mål i den första halvleken. Då blir det svårt att ta poäng. Matchen punkterades sedan av Utsikten i den 72 minuten till 3-1 efter att Brage börjat flytta upp positionerna i jakten på kvittering. Nu handlar det att snabbt studsa tillbaka, glädjande var att Henry Sletsjoe och Alexander Zetterström var tillbaka efter sjukdom. De fick bara ett par minuter men här förväntar jag mig att de är redo att bidra till en ny seger på hemmaplan.

Gefle stod för en överraskande överkörning i senaste omgången när Skövde AIK kom på besök. Man började matchen starkt med ett bra tryck, därefter tog Skövde oväntat ledningen men efter en snabb kvittering och ledningsmål blev det en enkel seger som slutade i hela 4-1. Längesen man såg Gefle spela fotboll på det sättet med en sådan fart men också kontroll av spelet. Visserligen spelade man mot ett svagt Skövde men vill heller inte ta ifrån insatsen som var riktigt bra. Värt att notera är att de tre vinsterna i årets Superettan har kommit när laget mer formerat sig i ett 5-4-1 över 90 minuter.

Ser värde i Brage som studsar tillbaka på hemmaplan

Även här lär vi få se ett samlat Gefleförsvar och hungriga Lundinbröder som är tillbaka på sin hemmaplan där de gjort flertalet säsonger. Kvalitetsmässigt är dock Brage betydligt jämnare och stått för några riktigt bra prestationer och där de även höll nollan fyra matcher på rad. Därför var det lite förvånande med fyra insläppta senast. Medan Gefle gjorde hela fyra mål senast och kommer med ett helt annat självförtroende än tidigare. På bortaplan har dock Gefle inte direkt övertygat med sina prestationer och här tror jag Brage blir för starka med en glödhet Izountouemoi. Senaste hemmamatchen mot Sundsvall var det Brage för hela slanten under 90 minuter och här hoppas jag också Brage får ta kontrollen. Brage stängde runt 1.67 senaste hemmamatchen mot GIF Sundsvall och nu får vi 1.75 hemma mot Gefle, vilket jag ser värde i. Spel: Brage vinner matchen till 1.75 hos Unibet  Tips! Lyssna på Rekatochklarts Superettanpodd!