Superettanfavoriten Halmstad åker upp till Borlänge för bortamatch mot Brage på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Efter en riktig smäll i premiären är HBK på gång. Två raka 3-0-segrar i på förhand småknepiga matcher mot J Södra och ÖIS. Sett oerhört bra ut bakåt hittills med bara ett insläppt mål och låga fyra skott på egna målet på tre matcher.
Försvaret styrs av evigt unge Andreas Johansson och forne U21-hjälten Baffo. Det är ett mycket kompetent mittlås för Superettan. Släppt till få lägen de tre matcher de spelat. Då har de ändå mött tre lag för övre halvan i Superettan. Lär bli många nollor för HBK den här säsongen.

Visst har de gjort tre mål två matcher i rad. Men HBK var otroligt effektiva mot ÖIS. Mot J Södra fick de straff och motståndet ett rött kort. Starkt såklart, men jag tror fortfarande Halmstad är lite bättre bakåt än framåt. Saknar alltjämt Kamara, men anfallsparet Wiedesheim-Paul/Boman är mycket starkt. Nu ska dock Halmstad spela på konstgräs igen, min känsla är att det passar lagets mittfält rätt så dåligt.

Brages senaste sju-åtta månader har varit tunga. Först förlorade de mot Kalmar FF i kvalet till Allsvenskan. Sen verkade det under en kort period som att de skulle få ÖFK:s plats i Allsvenskan, men så blev det inte. Fick sedan en tung start i serien, då de föll med 4-1 nere i Degerfors i premiären och sedan 2-1 mot Giffarna. Tog en efterlängtad seger mot GAIS senast med 1-0, i en match där Brage jobbade hårt med att tajta till spelet bakåt. Skyttekungen Kouakou har knappt spelat i år, men ska vara tillgänglig här. Frågan är om han är helt hundra. Även tappat Morsay från i fjol, vilket känns som ett kännbart offensivt tapp.

Jag är inne på att det blir väldigt svårt att göra mål på HBK i år. Ett defensiv-prioriterande Brage kan mycket väl bli nollade här och jag tror inte HBK gör tre mål. Tror underspelet är en bra startposition här i en match där jag tro rdet blir en hel del ställningskrigande och kamp.

0-1, 1-1, 0-2 känns som tänkbara resultat.

This is the stats tab
This is the post tip