Efter Norrbys 7–1-smäll hemma mot Jönköpings Södra har Borås-laget studsat tillbaka.
Man har avgjort två raka matcher på stopptid.
Det turligt.
Först borta mot Öster då man vann med 1–0. Innan stopptidsmålet hade Öster bland annat två skott i ramen.
Sedan gjorde man två stopptidsmål hemma mot BP. Innan stopptiden hade BP massor med lägen.
Så klart starkt att krångla sig ur dessa matcher, att hålla nollan, och sedan var kliniska när lägena dyker upp.
Men det kan inte vara för evigt.
Till dagens match saknar dessutom Norrbys sin kanske viktigaste spelare, kaptenen Nicklas Savolainen som är en ständig poängmaskin, och pådrivare. Svarat för 1+2 i år på 6 matcher. Savolainen är avstängd efter 3 gula kort och det här är ett tungt avbräck.
I dag åker laget till Borlänge för möte med Brage.
Brage inledde serien strålande med 3 segrar och 1 kryss på de 4 första matcherna. Sedan föll man hemma i en helt jämn match mot megasensationen Varberg (7 raka segrar!) medan man var sämre senast i en svår "gräsmatch" (sjukt att man ska behöva poängtera numera när det spelas matcher på äkta gräs) i Degerfors. Ändå krigade man och hade faktiskt ett friläge vid 0–0. I stället fick Degerfors en tveksam straff på stopptid. Förlusten var dock helt i sin ordning – Degerfors (som i går även slog BP) var bara bättre.
Hur som helst, Brage har varit bra den här säsongen med, var länge med i toppen i fjol, har ett samspelt lag och trivs ypperligt hemma på konstgräset på Domnarvsvallen.
Man har ett gediget lag där jag främst gillar förre AIK-forwarden Christian Kouakou (håller allsvensk klass), samt säkre mittbacken Mattias Liljestrand. Till den här säsongen har man breddat truppen med islänningen Bjarni Mark Antonsson samt framtidsmännen Seth Hellberg (Syrianska) och Jonathan Morsay (Sundsvall).
Ett kompetent, hemmastarkt Brage ska vara för starkt för ett Norrby utan sin playmaker och kapten.
1.90 för raka ettan hos SpeedyBet funkar klart bra.

This is the stats tab
This is the post tip