Speltips: X2 till 1.65 hos bet365

_______

Två lag som blandar och ger under säsongen. Ofta bra prestationer och ett bra grundspel men där spetsen offensivt har saknats i dem båda klubbarna. Det har enbart blivit 13 mål framåt på 12 spelade matcher hittills och det är nog något som lagen vill utveckla under andra halvan av serien.

Hemmalaget Brage trummar på med sin trupp som är väldigt samspelta och lyckats bygga något långsiktigt och hållbart. De har en bra grund att stå på med Saarenpää vid rodret och det känns som laget kommer hamna kring mitten där de ligger för närvarande. Träningsspelade mot Gefle IF där de stod för en bra insats där det byttes friskt och gavs chansen till yngre förmågor. Det var dock en lite mer rutinerad spelare som skulle stå i rampljuset. Nämligen Emil Tot Wikström som förvisso bara är 23 år men som har många matcher i Halmstads BK i bagaget. Han avgjorde matchen på sina dryga 20 minuter han fick spela.

På Besök kommer Örgryte IS som hade en fin period i Superettan med idel vinster efter en tuffare start. Nu avslutade man dessvärre med två förluster men överlag känns laget verkligen på gång. Tycker det har lönat sig att ha tålamod med Aubynn som tränare då spelet bara blir bättre och bättre. Nu har man dessutom en trupp där de flesta är tillgängliga och där de för en gångs skull har en helt okej bänk. Uppstarten blev det däremot förlust mot Utsiktens BK, visserligen en rätt så jämn match men där Utsikten kunde rycka ifrån i andra halvlek och ta en komfortabel seger. Nu handlar det åter om poäng och då förväntar jag mig ett påkopplat Örgryte under 90 minuter.

Försvagat Brage blir ännu mer uddlöst - bra poängchans för Örgryte?

Brage har sin bästa offensiva spelare Samouil Izountouemoi avstängd vilket gör en redan sargad offensiv betydligt mer uddlös. Samouil kan hitta på mycket på egen hand och lyckas ofta komma på genombrott i matcherna. Tycker överlag matchen är jämn på förhand där det är två välspelande lag som säkerligen kommer bjuda på bra kontrollerande spel. Örgryte är klart på uppgång och har haft väldigt bra underliggande stats där de skapat mycket chanser i princip varenda match. Jag tror det finns goda chanser till poäng här mot ett uddlöst Brage.

Speltips: X2 till 1.65 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip