Brage tar emot Öster på måndagen.
Mitt speltips: Brage vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. DNB eller asian +0. Unibet , LeoVegas eller Expekt .

Gillar att spela Brage som underdogs på DNB-linan här, för jag tror de har bättre chanser än vad oddsen säger att vinna den här matchen.

Borlängelaget har en jobbig säsong där de dragits in i bottenstriden. Bara en poäng före Akropolis på kvalplats inför den här omgången. Allt att spela för fortfarande i det här skedet av säsongen alltså. Gjorde också en bra insats hemma mot Vasalund senast (3-0-seger) efter ett par tunga veckor. Perfekt kväll med storpublik, bra insats och viktig seger i vad som var en rejäl ödesmatch. Borde kunna bli en språngbräda inför hösten för ett Brage jag tycker är för bra för att ligga i botten.

Ställs nu mot ett Öster som är klart bättre hemma än borta. Smålänningarna har bara vunnit tre av elva bortamatcher och det är en av anledningarna till att de ligger lite i ingenmansland tabellmässigt. Nio poäng upp till allsvenska kvalplats med 21 poäng kvar att spela om blir för svårt att hämta in, då det är ett gäng lag de ska passera också. Samtidigt har de en bit ner till bottenlagen också. Säger inte att Öster vaskar den här matchen, men kommer de gå över lik i en oglamourös bortamatch i oktober när de inte har den uppenbara tabelläge-motivationen? Har annars rätt bra tabellrad i ryggen med 3-2-0 senaste fem. Men tycker de haft lite medstuds i ett par matcher, bland annat senast mot AFC (1-1) där hemmalaget dominerade och förtjänade mer sett till alla målchanser som skapades.

Öster är ett stabilt lag, men de åker inte upp till Borlänge och vinner utan vidare. För mig har ett desperat Brage bra chans att undvika att förlora här, pengarna tillbaka på kryss borde räcka långt här.

Speltips: 1 asian +0 eller DNB.


This is the stats tab
This is the post tip