Hörnorna i Molde sket sig. Blev inte en enda på första 30 och då blir det jobbigt. Tror det blev 6-1 till slut om jag inte missminner mig men det är bara ta nya tag. Brage ska vara ett nummer större än nykomlingen Södertälje och med revanschlust efter debaclet mot Carlstad (2-3) så tror jag de grönklädda kommer ut råtaggat och vinner på Domnarsvallen i Borlänge. Lagen möttes för en månad sedan och då vann Brage med 4-0 på bortaplan.

DIVISION 1 NORRA
7. Brage 13 5 3 5 23-16 7 18
11. Södertälje 13 3 5 5 21-26 -5 14

Brage hemma
7 2 2 3 10-9 1 8

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Brage - Carlstad 2-3

Södertälje borta
6 2 2 2 10-8 2 8

Formen
O, O, F, F, F

Senaste match
Södertälje - Dalkurd 1-1

Superklassiska Brage har tydligt blivit tvåa i staden efter uppstickaren Dalkurd. Den kurdiska föreningen har ett guldläge att avancera till Superettan samtidigt som Brage får inrikta sig på kvalplatsen bakom. Vinner laget i dag så är det sju poäng upp till Akropolis på andraplats. Kan tyckas vara många poäng men jag är rätt säker på att Akropolis kommer tappa under hösten. En bra nykomling är man, men inte SÅ bra att de ska kunna kvala upp till superettan. Hur som helst. Brage har verkligen blandat och gett i år. Efter att ha slagit Nyköping med 3-1 borta så torskade de mot Carlstad hemma med 2-3. Med ett bra skadeläge och revanschlust ska de vara storfavoriter att vinna hemma mot nykomlingen Södertälje - som inte vunnit någon av de nio senaste omgångarna. AIK:s gamle skyttekung Pascal Simpson är coach (hört att han är sisådär på det) har en rätt spetsig, men väldigt tunn trupp till sitt förfogande. Laget kommer från två raka kryss mot beskedliga Forward och nu senast en stark pinne mot Dalkurd. Får dock klara sig utan försvararen Ninos Sleyman som åkte på ett rött sist. Är väl just försvaret som är lagets akilles för framåt finns kvalitet med Rashidi, Touma och targetspelaren Notice. Men tror som sagt att Södertäljes tunna trupp går på knäna här och verkligen törstar efter uppehåll. Detta samtidigt som Brage verkligen, verkligen måste vinna för att hoppet om kval inte ska se väldigt litet ut inför hösten.

SPELTIPS
Rak hemmaseger finns till 1,71 hos Unibet (3/5 units). Smyger även in handicapspel med lägre insats. När lagen möttes i Södertälje vann Brage med 4-0. Det var en månad sedan.

Brage e lage?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-07-11 12.56:07

This is the stats tab
This is the post tip