Brage tar emot Trelleborg på måndagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Trelleborg tar minst en poäng.

Åttan mot nian i tabellen. Brage har 14 poäng medan Trelleborg har 12 poäng. De kommer till ungefär lika många avslut per match och deras "föväntade" poängskörd sett till expected goals är nästan identisk enligt statistiktjänsten jag använder.
Och jag tycker väl inte det skiljer jättemycket mellan lagen för dagen. Hemmalaget Brage saknar centrale mittfältaren Seth Hellberg. Det är ett klart avbräck för ett lag som också tappat fjolårets målkung Kouakou till Blåvitt (han har dock inte spelat mycket i år) och inför säsongen poängspelaren Morsay till Chievo. Även frågetecken på kaptenen Robbin Sellin som gick sönder för ett par veckor sedan.

Jag trodde på laget hemma mot Akropolis, men det var i ärlighetens namn ingen bra insats. Skapade få målchanser och får vara nöjda med den poängen de fick med sig.

Trelleborg är svårspelade. Har varit med i varje match de spelat den här säsongen och gett flera topplag en jobbig match. De utgår från ett kollektivt starkt försvarsspel. Tappade in 1-1 sent mot Umeå senast och det var inte första gången de åkte på sena jobbiga mål. Tycker de mycket väl hade kunnat få med sig ett par poäng till hittills.

Brage känns inte lika vassa som i fjol och har ett utmanande truppläge. Trelleborg tycker jag känns på rätt väg under Haynes. När säsongen summeras tror jag Brage kommer sluta framför Trelleborg, men tycker hemmalaget blivit väl stora favoriter den här dagen. Superettan är en jämn serie där få lag enkelt avfärdar motståndare de "bara ska slå" på hemmaplan. Tycker Trelleborg ska ses med bra poängchans i en match som jag tycker luktar lite kryss.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip