Speltips mellan två lag med helt olika säsonger. Utsikten är i för bra form för att jag ska tvivla.

Senaste möten
Utsikten - Brage 4-1

Superettan
1. Utsikten 19 14 3 2 41:13 28 45
12. Brage 19 6 3 10 20:32 -12 21

Brage hemma
9 5 1 3 14:12 2 16

Formen
O, F, F, F, V

Senaste match
Landskrona - Brage 3-0

Bernardini - Tamimi, Zetterström, Rödin Redenstrand - Sletsjoe, Berggren, Stensson, Hellberg, Izountouemoi - Camoes

FC Stockholm - Brage 0-0 (3-4 straffar), Svenska Cupen

Utsikten borta
9 6 2 1 14:5 9 20

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Utsikten - Västerås SK 4-0

Hadaya - Brandt, Gunnarsson, Nilsson - Martinsson, Randelovic, Pekalski, Milovanovic, Westermark - Skoglund, Hedlund

Dalstorps - Utsikten 0-2, Svenska Cupen

Som natt och dag

Brage har verkligen tappat all form av stabilitet på sistone. Nu vann man, med nöd och näppe, i cupen mot Ettanlaget FC Stockholm efter straffläggning men innan dess torsk med hela 0-3 borta mot Landskrona Bois, vilket var ett svagt formbesked i en viktig match. För nu är Brage på allvar insyltat i botten av tabellen och det visade tränaren Kleber Saarenpää genom att rotera nästan hela laget i cupen.
Laget har torskat fem av sina sex senaste matcher i Superettan där 1-1 borta mot ett annat krislag, Örgryte, var den enda poängen. Sista tre omgångarna har man inte ens gjort mål och släppt in nio (!). Så inte ens försvarsspelet har fungerat på sistone samtidigt som anfallarna visar impotens i straffområdet.
Till denna match, som man förlorade med hela 4-1 i Göteborg, saknas mittbacken Pontus Rödin på grund av avstängning.

Utsikten kan man knappt säga mer superlativ om. Ett lag blandat med gamla godingar på sista versen i sin fotbollskarriär samt ett par unga fynd som skytteligaledaren Lucas Hedlund. Detta kollektiv bara fortsätter att imponera och imponera. Nu senast genom att mangla tvåan Västerås SK med 4-0. Det ska sägas att utvisningen vid 0-0 förstås spelade in där men sättet som Utsikten bara maler på är fruktansvärt imponerande. Laget spelar som i trans ibland där varenda passning sitter och avslut från dåliga vinklar sitter i bortre krysset. Bosko Orovic har verkligen lyckats som tränare här efter ett par sämre sejourer i andra klubbar. Det finns inte på kartan att Utsikten missar Allsvenskan nu och jag tror heller inte att man kommer att få någon större dipp till följd av allsvensk frossa. Laget ser lika hungrigt ut varje omgång och nu har man så stort avstånd nedåt att jag inte tror de känner av nervositet heller.

SPELTIPS
Jag plockar Utsikten att vinna -0.5 asian (samma som rak tvåa) till 2.20 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip