Toppmöte men strax under toppen. Det väntar i kväll på Domnarsvallen i Borlänge. Tror på hemmalaget som har ett mer ordinarie lag och hemmaplansfördel än gästerna VSK.

Vårens möte
Västerås SK - Brage 3-0

DIV 1 NORRA
4. Brage 21 11 2 8 34:24 35
5. Västerås SK 21 9 7 5 48:30 34

Brage hemma
10 5 2 3 13:6 17

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Sleipner - Brage 1-2

VSK borta
10 4 2 4 18:16 14

Formen
O, V, F, O, F

Senaste match
Västerås SK - Piteå 2-2

Seriefyran Brage möter seriefemman Västerås SK om att ta över tredjeplatsen från Akropolis. Det är vad som står på spel om något av de klassiska lagen avreser med tre poäng från Domnarsvallen i Borlänge. Jag är inne på att poängen stannar i Dalarna. Brage har en lång och positiv trend. Fyra segrar på de fem senaste där man närmast kommer från 3-2 borta mot Nyköping och 2-1 borta mot ett desperat Sleipner i botten av tabellen. Skadeläget är mycket bra. Brage kan mönstra samma elva som sist om man så önskar. Så ser det inte riktigt ut i Västerås SK. "Gurkstadens" stolthet hoppades att vara med och slåss om topp 2-platserna men har sviktat för mycket och får ta nya tag nästa år. Har blandat och gett poängmässigt sista tiden. Två förluster borta mot Enskede och Nyköping, kryss hemma mot BP och Piteå samt en seger hemma mot IFK Luleå. 2-2 sist mot Piteå där VSK tappade en 2-0-ledning.

Det var tränaren Johan Mjällby givetvis inte supernöjd med. Nu får han dessutom klara sig utan avstängde Filip Tronet, som är lagets näst bäste målskytt (11) efter Karwan Safari (13). En spelare som även han saknas i kväll. Även Linus Sjöberg och Dylan Kosik är out enligt VLT.se. Lagkaptenen på mitten Boris Ljevar är tillbaka i truppen, men tycks inte vara fit fot fight nog att starta.

Brages coach Bengt Ottosson säger så här inför matchen:
-Det vi lärde oss av förra mötet, är att det gäller att ta ansvar fullt ut. Vi blev lite överraskade av deras snabba omställningsspel, och frisparkar, säger han till klubbens hemsida.

SPELTIPS
Här tror jag på Brage och spelar rak etta till 2,10 hos Bwin (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip