Nykomlingsmöte i TIppeligan mellan Brann och Sogndal. Hemmalaget kommer från seger och har öppnat säsongen fint. Sogndal har det tyngre och bortaspelet har inte funkat.

TIPPELIGAN
4 Brann 6 3 2 1 6-6 11
10 Sogndal 6 2 1 3 3-5 7

Brann hemma

Brann - Odd 0-0
Brann - Bodo Glimt 1-0

Formen
V, F, F, V, V

Senaste match
Viking - Brann 0-1

Sogndal borta

Bodö Glimt - Sogndal 2-0
Sarpsborg - Sogndal 0-0
Stömsgodset 2-1

Formen
F, F, V, V, O

Senaste match
Sogndal - Odd 0-1

Två raka torsk för Sogndal. Strömsgodset besegrade gästerna Sogndal med 2-1 den 16:e och i onsdags blev det hemmatorsk med 0-1 mot Odd. Sina två segrar har Sogndal plockat på hemmagräs, medan bortaspelet inte gett mer än en pinne (Sarpsborg) av nio möjliga. Bättre har det gått för Brann som ligger fyra i tabellen efter sex spelade omgångar. Detta efter att ha plockat tre segrar på fyra senaste. 2-1 borta mot Aalesund, 1-0 hemma mot Bodö Glimt och senast slog man Viking med 1-0 på bortaplan. Däremellan torsk borta mot Rosenborg 0-3 men det är ju ingen match man som nykomling ska vinna. Det väntas storpublik på matchen med över 10 000 sålda biljetter och Brann är rättmätig favorit i mina ögon. Har Gefles gamle skyttekung Jakob Orlov på topp, han har börjat säsongen ganska bra med två mål framåt.

SPELTIPS
Brann har öppnat starkt på hemmaplan, kommer från seger sist samtidigt som Sogndal torskat två raka och tagit en av nio poäng möjliga på bortaplan. Spelar Brann att vinna till 1,85 hos Nordicbet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip